Επίκαιρα

Δασικοι Χαρτες : 6μηνη Παράταση και μειωμένο 50% το κόστος υποβολής αντιρρήσεων

Υπάρχει μια γενικευμένη  αντίδραση για τον τρόπο με τον οποίο  πάνε να εφαρμοστούν   οι Δασικοί Χάρτες. Και στη Λήμνο όταν πρωτοδημοσιεύτηκαν  υπήρξαν πολλες αλλά  μεμονωμένες διαμαρτυρίες.

Εμεις  στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ κάναμε σχετικές Εκπομπές και στο παρόν site, αναρτήσεις.

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αυτές τις μέρες,  “τρέχουν” δημόσιες αντιδράσεις απο τις Τοπικές Αρχές, Αγροτικούς Συλλόγους και πολίτες “βγηκαν στο δρομο”.

Αυτό θορύβησε την Κυβέρνηση,  η οποία όπως φαίνεται απο το παρακάτω σημερινό,  6/4/21,  δημοσίευμα της “Ναυτεμπορικης.gr” , αλλάζει  πορεία !

NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ :

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και οι Υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.

Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση ψήφισε τον Μάιο του 2020 τον νόμο 4685/2020, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.

Μεταξύ αυτών, είναι η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button