ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Δασικοί Χάρτες : Έλα (παππού) να δείξεις το Αμπέλι σου !

Μεγάλη ανησυχία και  πολλές απορίες προκάλεσε η Δημοσίευση των Δασικών Χαρτών, στην περίπτωση μας  της Λήμνου και του Αγιοστράτη.

Όπου Πράσινο Χρώμα στον Χάρτη,  η Έκταση θεωρείται Δασική…

Και απορούν οι αναγνώστες και εκφράζονται   με ειρωνικά σχόλια,  ποια είναι τα δάση η έστω τα δέντρα,    που έδωσαν   το χαρακτηρισμό ως “δασική έκταση”  στη μισή  και παραπάνω Λήμνο.

Η “δουλειά” γίνεται  με αεροφωτογραφίες,  που στην Ελλάδα,  από ο,τι είδα,  υπάρχουν από το 1945.

Η γενίκευση κρύβει όλες τις ατέλειες των Χαρτών και όσοι θα βρουν το χωράφι ή το αμπέλι τους   ως  “Δασική Έκταση”  έχουν το “δικαίωμα”  της Ένστασης!  Μόνο που αυτή η διαδικασία θα στοιχίσει στον ιδιοκτήτη που έχει δίκαιο,  για να το βρει,  μερικές 100δες € …

Η φωτογραφία μας  είναι ενδεικτική:  Είναι Αμπέλι που καταστράφηκε από τα Κουνέλια τα προηγούμενα  χρόνια . Τα κούρβουλα (κορμοί των κλιμάτων)  ξεχωρίζουν ακομη. Όμως καθώς το αμπέλι έμεινε ακαλλιέργητο,  από φυσική καταστροφή (τα κουνέλια),  από τη μια  πλευρά αναπτύχθηκαν  τζιτζιφιές.  Σε άλλες περιπτώσεις βάτοι, καλαμιές κλπ.

Το συγκεκριμένο αμπέλι η αεροφωτογραφία το δείχνει κατά  40% μικρότερο επειδή στις αεροφωτογραφίες οι Τζιτζιφιές δείχνουν ως Δάσος!

Και τώρα (παππού) έλα να δείξεις το Αμπέλι σου !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button