ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Δελτίο Τύπου της Ι.Μ. Λημνου. Κρατάμε, κυρίως, την τελευταία Παράγραφο ! !

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μύρινα 31 Ιουλίου 2020

 

Η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, με αφορμή το θέμα της ακύρωσης « θεατρικής παραστάσεως » στο νησί, εκφράζει τη λύπη της για όλους όσους, έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά μέσα από απερίσκεπτα και ανεύθυνα δημοσιεύματα, διασπείροντας μάλιστα ψευδείς ειδήσεις με τις οποίες παρουσιάζουν την Εκκλησία, ως μία δύναμη δήθεν πού αποφασίζει, διατάσσει και απαγορεύει επιβάλλοντας τις θέσεις της στην Τοπική κοινωνία.

Είναι τουλάχιστον αφέλεια να διαδίδουν κάποιοι ότι η Εκκλησία έχει δείξει τέτοια συμπεριφορά. Ευτυχώς όμως τα όσα γράφονται, από όποιους γράφονται χαρακτηρίζουν μόνον τους ίδιους τους δημιουργούς τους.

Η Μητρόπολη ποτέ μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε με θέματα εκτός αρμοδιότητάς της, όπως είναι οι θεατρικές παραστάσεις.

Πλην όμως, όταν οι οργανωτές και συμμετέχοντες σε μία θεατρική παράσταση, μέσα από ανηρτημένες διαφημίσεις εμπαίζουν την έννοια του Θείου και κηρύσσοντας νέα θρησκεία διακωμωδούν την πίστη των άλλων, οδηγώντας το ανυποψίαστο κοινό σε επικίνδυνα μονοπάτια, η Μητρόπολη, θεματοφύλακας της πίστεως, έχει όχι μόνο αιτία και λόγο, αλλά και χρέος, να προασπίζεται τα ιερά των Χριστιανών και να διαμαρτύρεται με κάθε νόμιμο τρόπο.

Ας αναζητήσουν, λοιπόν, οι διαμαρτυρόμενοι τα αίτια της τελικής ακύρωσης της « παράστασης» τόσο στο νησί μας, όσο και αλλού, στις δικές τους άστοχες ενέργειες και όχι στην Μητρόπολη, αφού με το δημοκρατικό πνεύμα που διατυμπανίζουν ότι τους διακατέχει, οφείλουν να δέχονται πρώτοι την κριτική, σεβόμενοι παράλληλα και το δικαίωμα των άλλων να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς όμως τις ύβρεις τους και τους εμπαιγμούς.

Τέλος, είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας η προάσπιση της δημοκρατίας, της ελεύθερης σκέψης και της έκφρασης του λόγου καί όχι προνόμιο ορισμένων που αυτοδιαφημίζονται για να δημιουργούν εντυπώσεις.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button