Επίκαιρα

Εμείς  και  οι  Τούρκοι… Της Χριστίνας Κάβουρα

 

Εμείς  και  οι  Τούρκοι

Γείτονες μας οι Τούρκοι, αιώνες τώρα, θέλουμε δεν θέλουμε, μόνο που πάντα μοιραζόμαστε εκτός από την θάλασσά μας και πολλή από την μισαλλοδοξία τους!

Όλα αυτά τους  τα εσωτερικά προβλήματα βγαίνουν προς τα έξω, χτυπάνε και στις δικές μας ακτές με διάφορους τρόπους κάθε φορά, με εναέριες παραβιάσεις, με αρμάδες, με πλοία που μπαίνουν, με πλοία που βγαίνουν, με ταλαίπωρους μετανάστες, με τζαμιά εκεί που δεν τους παίρνει !

Αγαπητοί μου γείτονες Τούρκοι,
Μήπως πρέπει να αποφασίσετε επιτέλους   αν είστε κοσμικό ή θεοκρατικό κράτος,  αν είστε απλά μωαμεθανοί ή ισλαμιστές αν έχετε δικτατορία ή δημοκρατία, αν κάνατε λάθος στην Λωζάνη, αν εχθροί εκ των έσωθεν υπονομεύουν το καθεστώς σας, αν λειτουργεί η δικαιοσύνη σας.

Το να προσπαθείτε  να μπείτε συνέταιροι σε ξένα νιτερέσα και ξένες δουλειές αρκεί να μην έχουμε εμείς ότι μας ανήκει,  καζάν – καζάν, να μοιράσουμε αέριο και πετρέλαια χωρίς να έχετε δικαίωμα στην μοιρασιά.

Αγαπητοί μου γείτονες Τούρκοι,
Επί δεκαετίες ξεσπάτε τα προβλήματα ταυτότητάς σας επάνω μας, όχι δεν έχω κάτι εναντίον του απλού λαού που και αυτός προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με ένα σωρό προβλήματα, μήπως και η δική σας οικονομία ανθεί ?

Με την ηγεσία σας τα έχω που δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι αυτοκρατορίες εξέλειπαν και τα κράτη θα πρέπει να αναθεωρήσουν παλιές επεκτατικές βλέψεις !

Τι να πω για τον φιμωμένο τύπο σας, τι να πω για τον μεγαλομανή  Σουλτάνο σας που χτίζει παλάτια ενώ ο λαός πεινά και ο οποίος  κυνηγά υποτιθέμενους πραξικοπηματίες, γενικά οι δικτάτορες βλέπουν παντού εχθρούς,  τι να πω για την θέση των γυναικών και των ομοφιλόφυλων! Τι να πω για την καταπίεση των διαφορετικά σκεπτόμενων ατόμων γεγονός απόλυτα καταθλιπτικό. Γεγονός που οδηγεί σε πολλαπλά ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα  φθάνοντας στο διασυρμό, στην κοινωνική απομόνωση στον χαφιεδισμό, στην φυλακή !  Για να μην αναφέρω το Κουρδικό ζήτημα ! Και οι Κούρδοι έχουν δικαίωμα να υπάρχουν αυτόνομοι στον τόπο τους. Και το Κουρδιστάν έβαλε τις βάσεις του και το σύνταγμα τους, δίνει σε όλους  τους πολίτες τις ίδιες ελευθερίες  και δικαιώματα είτε  είναι Κούρδοι, είτε έχουν άλλη εθνικότητα, είτε είναι γυναίκες είτε είναι άνδρες !

Τα εθνοτικά και μειονοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε δεν λύνονται ούτε με όπλα ούτε με καταπίεση. Κάπου πίσω από όλα αυτά υπάρχει ο Φόβος και ο φόβος στην περίπτωση αυτή είναι κακός σύμβουλος. Δεν ξέρω τι άλλο έχει το πρόγραμμά σας, αλλά το φαντάζομαι !  Ο Φανατισμός δεν είναι δρόμος ούτε προσέγγισης ούτε επίλυσης ! Είναι απλά βαρβαρότητα και προσπάθεια χειραγώγησης !

Αλλά ας μην ξεχνιόμαστε. Ξέρουμε επίσης και το τούρκικο παζάρι. Όχι διαπραγματεύσεις, αλλά παζάρι και μάλιστα για πράγματα που δεν παζαρεύονται. Θέλετε με όλες αυτές τις παραβιάσεις και τις αψυχολόγητες ενέργειες, όρα Αγία Σοφία, να μας φέρετε σε τραπέζι παζαριού μόνο που εμείς δεν έχουμε τίποτα να παζαρέψουμε, πώς να παζαρέψουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας,  ακόμα και στην  τελευταία βραχονησίδα μας θα μας βρείτε εκεί !

Τώρα τελευταία ξεκινήσατε το τροπάρι της Γαλάζιας Πατρίδας διεκδικώντας τα μη διεκδικήσιμα. Η δικιά μας θάλασσα από αρχαιοτάτων χρόνων πριν καν ακόμα ονομασθεί Αιγαίο  από έναν θλιμμένο δικό μας Βασιλιά που αποφάσισε να αυτοκτονήσει σε αυτήν τη θάλασσα δίνοντάς της το όνομά του. Όπως είπα και έγραψα και άλλες φορές το Αιγαίο, μια θάλασσα που θα μπορούσε να μας ενώνει παρά να μας αποξενώνει !  Είμαστε δεμένοι με αυτήν τη θάλασσα, ιδιαίτερα εμείς οι νησιώτες, η αλμύρα της κυκλοφορεί στο αίμα μας, οι ρυθμοί της στην καρδιά μας.

Γιατί, αγαπητοί μου γείτονες, το να πειράξετε την Αγιά Σοφιά, ένα τεράστιο κομμάτι της παράδοσης και της ταυτότητάς μας δεν μόνο πνίγει εμάς. Πνίγει περισσότερο  εσάς και την δική σας ελευθερία. Κόμπος  όμως άλυτος στην  ψυχή μας είναι  που επιβουλεύεστε την ειρηνική μας μεγάλη θάλασσα. Γιατί το Αιγαίο είναι άρρηκτα δεμένο με την ύπαρξή μας. Πενθούμε, αλλά ξέρουμε. Όπως ξέρετε και εσείς ότι διεκδικείτε παράνομα ότι δεν σας ανήκει, όπως ξέρουμε και εμείς ότι δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε από ότι μας ανήκει.
Τελικά είμαστε οι θαλασσινοί σας γείτονες. Όσο πιό γρήγορα το καταλάβετε αυτό, τόσο πιό εύκολη θα είναι η κοινή ζωή μας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button