ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Με αυτό το σκεπτικό θα ονομαστεί “Οδός Χρήστου Μπουλώτη” .

Θα ονομαστεί:   “Οδός  Χρήστου Μπουλώτη” ,  το όνομα του Λημνιού  γνωστού Αρχαιολόγου και συγγραφέα βιβλίων Παιδικής Λογοτεχνίας,  από τους σημαντικότερους !

Για  τη Λήμνο όμως  ο Χρήστος Μπουλώτης είναι    και αυτός που χάρισε όλη τη Συλλογή του με παιδικά παιχνίδια για να γίνει, με τις δικές του ενέργειες ,  το σπουδαίο  Μουσείο  Παιδικού Παιχνιδιού,  το οποίο κοσμεί το χώρο ανάμεσα στο Λιμάνι και στη Νέα Μάδυτο, με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα !

Ο δρόμος αυτός, όχι μεγάλου μήκους, ενώνει το κτίριο του Μουσείου  με τα αλλά κτίρια (παλιό Κτηνιατρείο και Λέσχη Αεροπόριας) , τα οποία και αυτά έχουν  μεταβληθεί   κατάλληλα  για να  συμπληρώσουν  το Μουσείο .

Με όλα αυτά ως σκεπτικό, το Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκε την πρόταση των Φίλων του Μουσείου να μετονομαστεί η οδός Ποσειδώνος  σε Χρήστου Μπουλώτη.

Είναι  η καλύτερη αναγνώριση για τον Λημνιο Επιστήμονα, Συγγραφέα και μέγα Δωρητή για τη δημιουργία του Μουσείου Παιδικού  Παιχνιδιού  και Βιβλίου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button