Ανακοινώσεις

Δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Μύρινα 27-02-2020

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επιθυμούν να επωφεληθούν της δυνατότητας δήλωσης των πραγματικών τετραγωνικών των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων τους χωρίς την επιβολή προστίμων και αναδρομικών, ότι  μπορούν από σήμερα και έως 31/03/2020 να υποβάλουν τη σχετική αίτηση/δήλωση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4647/2019  «οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ α΄βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020 χωρίς επιβολή προστίμων για την μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγουμένου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνον από την 1.1.2020».

H ρύθμιση αφορά στους ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον Δήμο καθώς και σε όσους έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους, τακτοποιημένα αυθαίρετα. Η υποχρέωση πληρωμής δημοτικών τελών και δημοτικών φόρων για τις επιφάνειες που θα δηλωθούν ισχύει από την 1.1.2020.

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με  το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΑΑΔΕ και τη ΓΓΠΣ, προκειμένου οι πολίτες να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης, ανέπτυξαν ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης τετραγωνικών στους δήμους της χώρας.

Η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μη χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά και να προκύπτει αυτόματα η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και εκείνα που είναι δηλωμένα στη ΔΕΗ, βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ  ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ προκειμένου ο πολίτης να υποβάλει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα την αίτηση περί ανακριβούς δήλωσης τετραγωνικών στον οικείο δήμο Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για το taxisnet..

Η πρόσβαση θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών taxisnet μέσω των site της ΚΕΔΕ kedke.gr, του Υπουργείου Εσωτερικών ypes.gr, της ΓΓΠΣΔΔ gsis.gr ή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης https://mindigital.gr/.

Καλούμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν έως  31 Μαρτίου 2020  δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ με τα πλήρη και ορθά στοιχεία των επιφανειών όλων των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων τους ώστε να εκμεταλλευτούν την ευεργετική ρύθμιση,  χωρίς την επιβολή προστίμων για το παρελθόν και χωρίς αναδρομικές χρεώσεις πολλών ετών, όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button