Ανακοινώσεις

Δημοτικο Κασπακα ! Αρχισαν οι Εγγραφες και δυο λογια για το Σχολειο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΠΑΚΑ   – ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ: ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το Δημοτικό Σχολείο  του Κάσπακα σας ενημερώνει σχετικά με την έναρξη των εγγραφών στην Α’ τάξη για το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022. Στην Α΄ τάξη του Δημοτικού εγγράφονται μαθητές που έχουν γεννηθεί από 01-01-2015 έως 31-12-2015.

Οι εγγραφές φέτος θα διαρκέσουν από 01-03-2021 έως 20-03-2021, οπότε σας καλούμε να φροντίσετε για την έγκαιρη εγγραφή των παιδιών σας.

Το Δημοτικό Σχολείο του Κάσπακα, έχοντας στο πλάι του τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας τους γονείς, τη διοίκηση της εκπαίδευσης και την τοπική κοινωνία, συνεχίζει για πάνω από 120 χρόνια να προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με γνώμονα την ολόπλευρη μάθηση, την ομαλή κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη ενδιαφερόντων των μαθητών. Αυτή η προσπάθεια αρχή και τέλος έχει τους μαθητές, καθιστώντας τις εγγραφές νέων μαθητών, την κινητήρια δύναμη στην σχολική πραγματικότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην σχολική περιφέρεια του Δημοτικού Σχολείου Κάσπακα περιλαμβάνονται οι τοπικές κοινότητες Κάσπακα και Αγίου Ιωάννη. Καλούμε όλους τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να ενισχύσουν το μαθητικό του δυναμικό.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

Α) Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγείται από το σχολείο)

Β) Προσκόμιση βιβλιαρίου Υγείας

Γ) Κατάθεση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) συμπληρωμένου από ιατρό

Δ) Αποδεικτικό Κατοικίας του μαθητή-τριας.

Ε) Βεβαίωση φοίτησης από Νηπιαγωγείο (χορηγείται από το Νηπιαγωγείο που φοιτεί ήδη ο μαθητής)

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση καλέστε στο τηλέφωνο 2254061509

 

Λίγα λόγια για το Δημοτικό Σχολείο Κάσπακα

Το Δημοτικό Σχολείο του Κάσπακα βρίσκεται στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Κάσπακα του Δήμου Λήμνου. Στο σχολικό συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Κάσπακα φιλοξενείται το Νηπιαγωγείο Κάσπακα.  Αμφότερες οι σχολικές μονάδες λειτουργούν πρωινό και ολοήμερο τμήμα. Το συγκρότημα, ευρισκόμενο σε μια από  τις προνομιακότερες θέσεις του νησιού της Λήμνου, ατενίζει το γαλάζιο του Αιγαίου σμίγοντας το λευκό τ’ ουρανού με το πράσινο των γύρω λόφων. Η ευρύχωρη αυλή του διαθέτει υποδομές καλαθόσφαιρισης, ποδοσφαίρου και πετόσφαιρας. Επίκειται δε, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η επίστρωση της αυλής με ειδικό υλικό για απορρόφηση κραδασμών. Στο σχολείο λειτουργούν εσωτερικά εγκαταστάσεις υγιεινής ενώ η θέρμανσή του φροντίζεται από λέβητα εκτός του σχολικού χώρου. Υπηρεσίες καθαρισμού προσφέρονται από συμβασιούχο προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος Λήμνου.

Διαθέτει τέσσερεις αίθουσες διδασκαλίας καθεμία από τις οποίες φέρει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πρόσβαση στο διαδίκτυο, εκτυπωτή και ασπροπίνακα μαρκαδόρου. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την μεγάλη συλλογή της σχολικής βιβλιοθήκης, της οποίας δρομολογούμε την ένταξη στο πανελλήνιο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών.

Ζωογόνα δύναμη, τέλος, του σχολείου είναι οι μικροί μαθητές οι οποίοι μαζί με το εκπαίδευτικό προσωπικό, δίνουν τον καθημερινό αγώνα για μόρφωση και ολόπλευρη ανάπτυξη. Τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας, η συνεργασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών είχε σαν αποτέλεσμα να μην «χαθεί» η καθημερινή επαφή με το σχολείο, τη μάθηση και την κοινωνικοποιητική του διαδικασία, χάρη στην πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης που παρείχε το Υπουργείο Παιδείας για τις περιόδους που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά.

 

Ενημερωθείτε από το blog του Δημοτικού Σχολείου Κάσπακα:

blogs.sch.gr/dimkaspak

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button