Επίκαιρα

Δίνουν ημερομηνίες εκπρόθεσμης εξόφλησης Νερού και χρεώνουν την καθυστέρηση

Μετά από παρατηρήσεις των Συνδημοτών μας σχετικά με προσαυξήσεις που είδαν στους λογαριασμούς ύδρευσης συνεπεία της “εκπρόθεσμης” αναγκαστικά εξόφλησής τους , σήμερα το πρωί πρωτοκολλήσαμε στο Δήμο Λήμνου το εξής αίτημα προς το Δήμαρχο:

“Κύριε Δήμαρχε,

Την 29-03-2021 εξεδόθη ανακοίνωσή σας αναφορικά με την αυξημένη κίνηση στα σημεία είσπραξης του Δήμου ,λόγω λήξης των προθεσμιών εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης. Με αυτή την ανακοίνωση διαβεβαιώνετε τους Δημότες ότι ο Δήμος Λήμνου δεν θα προβεί σε διακοπές υδροδότησης για τη μη έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών. Τέλος, απευθύνετε παράκληση στους Δημότες να αποφεύγουν το συγχρωτισμό στα ταμεία του Δήμου και να εξοφλούν τους λογαριασμούς ύδρευσης εξ αποστάσεως με ασφαλείς τρόπους ,όπως αυτοί που περιγράφονται στους λογαριασμούς ύδρευσης.

Κύριε Δήμαρχε, είναι απολύτως κατανοητό το πνεύμα της ανακοίνωσής σας .Να υπογραμμίσουμε ωστόσο ότι μία σημαντική μερίδα των Συνδημοτών μας είτε δεν έχουν εξοικείωση με τα τεχνολογικά μέσα  και δεν συνηθίζουν τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές είτε δεν έχουν ευχερή πρόσβαση στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να τους εξυπηρετεί η εξόφληση των λογαριασμών τους στα σημεία είσπραξης του Δήμου.

Λόγω των μέτρων πρόληψης και αποφυγής συνωστισμού που επιβάλλει η συνθήκη του covid-19 ,τα ταμεία του Δήμου εξυπηρετούν την εν λόγω υπηρεσία μόνον κατόπιν ραντεβού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός  Συνδημοτών μας  να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους αρκετές ημέρες αφού παρέλθει η αναγραφόμενη προθεσμία εξόφλησης, επιβαρυνόμενοι τις σχετικές προσαυξήσεις ,χωρίς να έχουν καμία ευθύνη οι ίδιοι για αυτό! Συνδημότες μας μας επέδειξαν λογαριασμούς που εξόφλησαν μετά τη λήξη της προθεσμίας εξόφλησης κατόπιν ραντεβού και προκύπτει αυτό ακριβώς, η επιβάρυνση στο σύνολο του λογαριασμού των σχετικών προσαυξήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή ,καθώς για σημαντικό μέρος των Συνδημοτών μας η εξόφληση του λογαριασμού τους λαμβάνει χώρα “εκπρόθεσμα” ,χωρίς δική τους υπαιτιότητα, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως μεριμνήσετε σχετικά και απευθυνθείτε στην εταιρεία υποστήριξης του λογισμικού των καρτελών ύδρευσης διασφαλίζοντας ότι δεν θα λογίζονται και χρεώνονται προσαυξήσεις ,για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αυτά”

Λήμνος,16-04-2021

Ελεονώρα Γεώργα

«ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ»

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button