Περιοδικό

Δράση Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής από το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

«Με ανοιχτά βιβλία» δράση Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής

από το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Η σχέση που αποκτούν οι μαθητές με το λογοτεχνικό βιβλίο βοηθάει στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής τους σκέψης, δραστηριοποιεί τη φαντασία τους, εμπλουτίζει την αισθητική τους καλλιέργεια και τη γλωσσική τους έκφραση και τους βοηθά να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη με έμμεσο και βιωματικό τρόπο μέσα από την αναδιήγηση ιστοριών και συναισθημάτων, τη λειτουργία της ομάδας και την εξοικείωσή τους με τεχνικές επικοινωνίας.

Τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής «ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ», 2020-2021, που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος ΠΑΤΑΚΗ,  με είκοσι μία (21) μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Πορφύρη Μάλαμα, φιλόλογο.

Φάσεις της Δράσης:

1η και 2η  Διαδικτυακή Συνάντηση με τον κ. Δημήτρη Μελικέρτη, καθηγητή δημιουργικής γραφής, στις 18/12/2020 και 29/1/2021 και παραγωγή κειμένων από τις μαθήτριες

3η  Διαδικτυακή Συνάντηση με την κ. Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, στις 5/3/2021

και συζήτηση για το βιβλίο της “Ματαιωμένοι Αρραβώνες, Η 29η Απρίλη 1453” .

 

Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ για τη προσφορά έξι (6) τίτλων νέων βιβλίων, μεταξύ των οποίων και το πρόσφατο βιβλίο του Λημνιού συγγραφέα Κώστα Ζαφειρίου, που θα εμπλουτίσουν τη σχολική μας βιβλιοθήκη και θα ταξιδέψουν τους νεαρούς αναγνώστες μας.

Συμμετείχαν οι μαθήτριες:

Ειρήνη Βαφειάδη, Αλεξάνδρα Βόγιο, Κριστίνα Βόγιο, Δήμητρα Βασιλειάδη,

Χίλντα Γιαννάκη, Μαρία Δημητροπούλου, Δέσποινα Δήμου, Ελευθερία Εγγλέζου, Σοφία Κουτσαπλή,  Κάτια Μαρτσάκη, Σοφία Καβαλέρη, Σταυρούλα Καλτσή,

Ειρήνη Κουκουλίθρα, Ελευθερία Λιγδαρά, Μαρία Μαυρουδή,

Ελευθερία Μπογιατζόγλου, Ελένη Πατρώνια, Μαριάντα Σακαρίκου,

Σωτηρία Σαμψώνη, Εύα Σουλντίσα, Ασπασία Χαβιά.

,

 Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Χαριτίνη Φωτοπούλου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button