Απόψεις

Δύσκολες εποχές ακομη και για μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας…

Δύσκολες εποχές ακόμη και για μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σε μέρες καραντίνας και  σε εξ αποστάσεως επαφές,  ο ορισμός  “συγκέντρωση” ακούγεται έως και επικίνδυνος.

Πάντως οι Εκπαιδευτικοί  της Λήμνου την έκαναν τη Συγκέντρωση τους  διαμαρτυρόμενοι για το Νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή, εν μέσω πανδημίας,    και όπως λένε πάει το σύστημα της παιδείας,  πίσω καθώς αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα  – τάξη,  από 22 σε 26,  ενώ το ζητούμενο από επιστημονικές εισηγήσεις  είναι  15 μαθητές ανά τάξη.

Αποποιείται το κράτος των ευθυνών του για τη στέγαση των μαθητών,  που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στη Λήμνο,  και παραπέμπει  το θέμα της  στέγης στη Δημοτική ή κάποια άλλη τοπική αρχή και στους Συλλόγους των διδασκόντων.

Γενικά ο Κώστας Μαδυτινός, δάσκαλος και για πολλά χρόνια στο διδασκαλικό συνδικαλισμό  της Λήμνου , ο οποίος μας έδωσε όλες τις πιο πάνω πληροφορίες, είχε να πει πολλά διαφωνώντας με το επερχόμενο καθεστώς στην Παιδεία.

Τα ζήτημα με τα οποία διαφωνούν  οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών είναι πολλά όμως η  είδηση  είναι  ότι η Συγκέντρωση έγινε  από  εκπροσώπους σχετικών φορέων.  Οι αποστάσεις ανάμεσα τους τηρήθηκαν και  οι Μάσκες ήταν και αυτές  στην πρακτική αυτής της ιδιότυπης συγκέντρωσης (φωτογραφία)

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button