Λήμνος

Έχει κι αλλού πορτοκαλιές (απολιθωμένα ) που κάνουν πορτοκάλια !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Μύρινα 2 Ιουλίου,  2020

Με τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Καθηγητή Φυσικής Γεωγραφίας κ. Νικόλαο Ζούρο είχε συνάντηση σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί και στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Μουσείου, με σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη των γεωλογικών φαινομένων της Λήμνου και την ενίσχυση της επισκεψιμότητάς τους.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του υπό εξέλιξη έργου “Δημιουργία-λειτουργία Ψηφιακών εφαρμογών προβολής των γεω-μνημείων της Λήμνου”. Το έργο αναπτύσσει μία σειρά από εφαρμογές, οι οποίες πέρα από τον κύριο χαρακτήρα τους που είναι η διάσωση, η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση πολιτιστικού υλικού αναφορικά με τα γεωλογικά μνημεία της Λήμνου, δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να ανακαλύψει γεωλογικά τεκμήρια και να συνεισφέρει με τις δικές του εμπειρίες και γνώσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο απολιθωμένο δάσος της Λήμνου, στο οποίο αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία (έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί ευρήματα σε 90 θέσεις), ενώ συζητήθηκε και το αντικείμενο της μελέτης, η οποία έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και αφορά στην ανάδειξη των στοιχείων του γεωπεριβάλλοντος  της Λήμνου.

Τέλος, συζητήθηκαν αρκετά θέματα για από κοινού δράσεις συνδεδεμένες με άλλες δραστηριότητες (τουριστικού χαρακτήρα κ.α.) .

φωτογραφία : Απολιθωμένα Φύλλα Ηλικίας 20 εκ. ετών
Σπάνιο απολιθωμένο φύλλο από Pterocarya sp., ενός χαρακτηριστικού φυτού του υποτροπικού κλίματος στην ευρύτερη περιοχή του απολιθωμένου δάσους πριν 20 εκ. έτη. Προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή του απολιθωμένου δάσους του Μούδρου, Λήμνου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button