Λήμνος

Είμαστε άραγε πολίτες Β κατηγορίας;

Μύρινα 10-2-2022
Αδαμαντία Γαροφαλλίδου
Δημότης Μύρινας
Σύμβουλος Κοινότητας Μύρινας
ΠΡΟΣ: -Δήμαρχο Λήμνου
-Επικεφαλής Δημ.Παρατάξεων
– Κοινότητα Μύρινας
ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Είμαστε άραγε πολίτες Β κατηγορίας;
Κύριε Δήμαρχε
Η καθημερινότητα των πολιτών και οι δυσχέρειες που προκύπτουν από αυτήν είναι το μεγάλο στοίχημα που κατά γενική ομολογία καλείται να αντιμετωπίσει η εκάστοτε δημοτική αρχή.
Προβλήματα της γειτονιάς, όπως μια καμένη λάμπα, οι κάδοι απορριμμάτων, ο ελλιπής φωτισμός, μια κατεστραμμένη και παραμελημένη παιδική χαρά, ένας δρόμος γεμάτος λάσπη και λακκούβες, ένα σχολειό επί σειρά ετών κλειστό, είναι μερικές από τις καθημερινές προκλήσεις, μικρές θα έλεγε κανείς αλλά τόσο σημαντικές για την καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίες θα κρίνουν μεταξύ των άλλων και την αποτελεσματικότητα μιας δημοτικής αρχής. Και πόσο μάλλον της δικής μας δημοτικής αρχής της οποίας ηγείστε, η οποία εδώ και επτάμιση χρόνια έχει αποδείξει πλέον ότι στα μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης του τόπου μας έχει αποτύχει, όσο κι αν εσείς ενοχλείστε όταν το ακούτε!!!
Στο θέμα μας τώρα……
Είμαι μια από τους κατοίκους της περιοχής κάμπου Μύρινας . Εδώ και πολλά χρόνια τόσο εγώ και η οικογένεια μου, αλλά περισσότερο οι γείτονες μας βιώνουμε το μαρτύριο της λάσπης και της λακκούβας στο δρόμο που οδηγεί στα σπίτια μας. Θα ήθελα πολύ να ήσασταν παρών και ν ακούγατε τα σχόλια όλων μας, όταν μετά από κάθε βροχή αυτοκίνητα και πεζοί βουτάμε στις λάσπες. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα χαιρόσασταν καθόλου. Απ όσο πληροφορήθηκα έχετε λάβει κατά καιρούς επιστολές από κατοίκους της περιοχής μας και ήδη γνωρίζετε το πρόβλημα. Λύση δεν έχουμε δει……Μπαλώματα για να είμαι απόλυτα ειλικρινής βλέπουμε κατά καιρούς……Μήπως δεν τη δικαιούμαστε την οριστική λύση ,αλλά μας αρμόζουν οι προχειρότητες; Μήπως δεν είμαστε εντάξει ως προς τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο δήμο; Μήπως ζητάμε κάτι υπερβολικό το να μη κουβαλάμε δηλαδή τη λάσπη στα σπίτια μας, να μη καταστρέφουμε τα αυτοκίνητα μας, να περπατάμε σ ένα δρόμο καθαρό και με ασφάλεια, μιας και ουκ ολίγα αυτοκίνητα και μηχανάκια υφίστανται φθορές από το παντελώς ακατάλληλο οδόστρωμα;

Μήπως εσείς θεωρείτε ως λύση τα πασαλείμματα (όπως το σημερινό 10/02/2022) που κατά κοινή ομολογία, επιδεινώνουν την κατάσταση του οδοστρώματος; Δεν λυπάστε αλήθεια τα κατά καιρούς χαμένα έξοδα για την δήθεν συντήρηση του δρόμου; Αν υπολογίσετε τις δαπάνες σε καύσιμα και εργατοώρες που διατέθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια για τα ψευτοπασαλλείμματα, ίσως τότε θα είχατε πράξει τα ορθά από τεχνική και οικονομική άποψη.

Κύριε Δήμαρχε φανταστείτε μόνο για μια στιγμή να αντιμετωπίζατε αυτή την κατάσταση στο δρόμο που περνάτε καθημερινά για να πάτε στο σπίτι σας…….
Φυσικά δεν είμαστε οι μόνοι κάτοικοι της Μύρινας που αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Οι γειτονιές της πόλης μας παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, ειδικά τον χειμώνα μετά από κακοκαιρία η εικόνα χειροτερεύει ακόμη περισσότερο.
Κύριε Δήμαρχε, Μύρινα δεν είναι μόνο η αγορά και οι περιοχές «βιτρίνα» της πόλης. Μύρινα είναι και οι γειτονιές, όπως και η περιοχή των εργατικών κατοικιών που αποτελεί μια ιδιαίτερη γειτονιά. Καλό θα ήταν ν αφουγκραστείτε τις ανάγκες τους κι ας μη ξεχνάτε ότι όπου να ναι πλησιάζει και το τέλος της δεύτερης θητείας σας (σύνολο 9 έτη!!) κι αφού δεν θα κριθείτε για τα «μεγάλα» γιατί δεν τα είδαμε, ας κριθείτε έστω για τα «μικρά», αλλά τόσο σημαντικά……
Ορμώμενη από τις καθημερινές φωνές διαμαρτυρίας των γειτόνων μου, αλλά και από δική μου καθημερινή εμπειρία , δεν παρακαλώ, αλλά διεκδικώ το αυτονόητο για τη γειτονιά μου και τους κατοίκους της, ένα δρόμο ασφαλή για πεζούς και τροχοφόρα, ένα δρόμο καθαρό ,στρωμένο έστω με χαλίκι, ένα δρόμο που δικαιούται ο κάθε δημότης ως το ελάχιστο ανταποδοτικό αγαθό του δήμου προς αυτόν.
Πριν λίγα χρόνια και ενώ το πρόβλημα χρόνιζε με μια τέτοιου είδους δημοσιοποιημένη επιστολή τσιμεντοστρώθηκε ένα μικρό κομμάτι δρόμου πλησίον του ρέματος της Αγίας Τριάδας στην ίδια περιοχή. Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε. Τα μπαλώματα εξάλλου όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν αποτελούν ποτέ την οριστική λύση ενός προβλήματος. Ελπίζω και τώρα μ αυτή την επιστολή, μιας και πιστεύω πάρα πολύ στην « ενοχλητική» δύναμη της δημοσιότητας, θα πράξετε τα απολύτως αυτονόητα κι ας εκνευριστείτε με την «ωμή» ειλικρίνεια των γραφόμενων μου………
Αδαμαντία Γαροφαλλίδου
Δημότης Μύρινας
Σύμβουλος Κοινότητας Μύρινας

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button