Απόψεις

Είναι μια φρίκη, εύχομαι κανένα παιδί που υπηρετεί να μην δει έναν φίλο του νεκρό

Αναρτήσαμε, ηδη, Δελτίο Τυπου του ΚΚΕ για τον Θάνατο Στρατιώτη στη Λήμνο.

Στο Στρατιωτικό site ALT.GR δημοσιεύεται επιστολή Φαντάρου, την οποία παραθέτουμε, θεωρώντας και μεις  ότι το ψυχολογικό φορτίο στη μονάδα του Στρατιώτη που χάθηκε, είναι δυσβάστακτο.

Επίσης,  την ανάρτηση μιας Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, ο επικεφαλής της οποίας επικοινώνησε με τη Διοίκηση της Μονάδας, που “έδειξε να κατανοεί”  την ανησυχία που υπάρχει…

Με άλλα λόγια ένας θάνατος 23χρονου στη Μονάδα του,  ενώ κοιμόταν,  δεν είναι μια υπόθεση που τελείωνε με την “λιτή” ανακοίνωση του ΓΕΣ…  LimnosNea.gr

Στο ALT.GR έφτασε επιστολή, η οποία ήδη έχει δημοσιευθεί στον τύπο και σε άλλα site την οποία και παραθέτουμε:

“Καλησπέρα σας, υπηρετώ στην 88ΕΜΑ στην Λήμνο (τεθωρακισμένα). Όπως ίσως γνωρίζετε στο στρατόπεδο μας πέθανε το Σάββατο ένας φίλος-φαντάρος 23 ετών. Εγώ προσωπικά είμαι σοκαρισμένος γιατί έγινε φίλος μου και πέθανε έτσι ξαφνικά. Καταλαβαίνετε ότι η ψυχολογία μου είναι χάλια και εδώ δεν έχουμε καμία στήριξη. Συμπεριφέρονται σαν να μην έγινε τίποτα. Με έχουν χώσει ήδη 2 υπηρεσίες μέσα σε 2 μέρες και το πρωί κανονικά συνεχίσαμε εκπαίδευση ενώ το παιδί κηδευόταν. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω που να απευθυνθώ είμαι σε απόγνωση. Οι γονείς μου παίρνουν τηλέφωνο στο στρατόπεδο από το Σάββατο δεν τους το σήκωσαν ποτέ! Θέλουμε βοήθεια, πρέπει να φύγουμε από δω, αυτό που ζω εδώ μέσα. Είναι μια φρίκη, εύχομαι κανένα παιδί που υπηρετεί να μην δει έναν φίλο του νεκρό και όλοι εκεί μέσα να μην τους νοιάζει τίποτα, ούτε το παιδί που έχασε την ζωή του αλλά ούτε και η δική μας ψυχολογία, μας συμπεριφέρονται λες και είμαστε ρομπότ. Έχουμε και συναισθήματα, παλικάρι πέθανε… Είμαι μικρός, δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω, ζητάω μόνο μετάθεση να φύγω από εδώ μέσα να ηρεμήσω. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ χρειαζόμαστε βοήθεια η Β εσσο Τεθωρακισμένων Λήμνου”.

Το ALT.GR μαζί με τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του φαντάρου, στηρίζει τις απόψεις που αναφέρονται και καλεί τους στρατευμένους και τους γονείς τους να εκφράσουν τα παράπονά τους και τις διαμαρτυρίες τους, για την κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη μονάδα.

Τονίζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, με αφορμή το τραγικό συμβάν που έγινε στη μονάδα, πρέπει να παίρνονται υπόψη η ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους στρατευμένους από το θάνατο του συναδέλφου τους στο στρατόπεδο.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης των στρατευμένων και ο πρόεδρός της Άγγελος Βρεττός, τονίζουν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για τα προβλήματα που παραθέτει στην επιστολή του ο φαντάρος από την 88 ΕΜΑ στη Λήμνο.

 

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των στρατευμένων έκανε παρέμβαση δια του προέδρου της, Άγγελου Βρεττού, στη διοίκηση της στρατιωτικής μονάδας στη Λήμνο όπου πρόσφατα έχασε τη ζωή του στρατιώτης.

Ο Α. Βρεττός μίλησε με τη διοίκηση του στρατοπέδου, η οποία έδειξε να κατανοεί την ανησυχία και αγωνία της επιτροπής για το γεγονός και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα που διευκολύνουν τους στρατευμένους και μάλιστα ότι έχει επιληφθεί του θέματος ιατρική ομάδα για τη στήριξη του προσωπικού.

Η επιτροπή θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος και κάθε άλλου σχετικού θέματος που απασχολεί τους στρατευμένους και θα προβαίνει στις ανάλογες και ενδεδειγμένες παρεμβάσεις για την προάσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των στρατευμένων.

Τηλέφωνο προέδρου της Επιτροπής: 694 4366896 και το e-mail επικοινωνίας epitropialstr@gmail.com

LimnosNea.gr : Η φωτογραφία ειναι απο το ALT.GR

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button