Απόψεις

Είναι Ντροπή άτομο με 85% αναπηρία να μην παίρνει αμέσως τη σύνταξη του. Μια καθαρή και ξάστερη καταγγελία!

Η καταγγελία,  στη σημερινή 5/10 εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  μπορεί να ήταν για ένα προσωπικό ζήτημα αλλά δεν ηταν μια  ατομική υπόθεση. Ηταν ένα γενικότερο, ένα πανελλαδικό πρόβλημα.

Η κ. Ειρήνη Χελά (φωτογραφία) μας μίλησε καθαρά και ξάστερα για την περίπτωση της και ήταν τόσο ακριβής στα όσα έλεγε που δεν μπορούσε να υπάρξει καμιά αμφιβολία για το δίκιο της .

Μας είπε συγκεκριμένα:

” Για την αναπηρική σύνταξη του πατέρα μου (είχε σοβαρό επεισόδιο υγείας) περάσαμε απο Επιτροπή στις 17 Αυγούστου και μας βγάλανε  βαθμό Αναπηρίας  85% .

Εδώ και 3 μήνες παιδεύουμε με αυτή την υπόθεση με όλα τα χαρτιά που  ζητήσανε.

Και ξαφνικά ενώ έπρεπε να  μπούνε  τα πρώτα χρήματα στο τέλος του Μήνα με ειδοποιούν ότι χρειάζονταν και άλλα χαρτιά και άλλες υπογραφές…  

Τέλος πάντων πήγα ό,τι χρειαζόταν  και περίμενα τηλεφώνημα για να με ενημερώσουν όμως δεν με πήρε κανείς.

Πήρα το Κατάστημα της  Μύρινας και μου είπαν ότι αρμόδιο είναι το Κατάστημα της Μυτιλήνης . Πήρα εκεί και με τα πολλά βρήκα την υπάλληλο η οποία μου είπε οτι έχουν να ανοίξουν φάκελο απο το 2018 .

Θελω να εκφράσω τα  παραπόνα μου και να ρωτήσω: γιατι μας βάλανε να περάσουμε απο  Επιτροπή, να ταλαιπωρήσω τον Πατέρα μου , να τρέχω πάνω  κάτω 3 μήνες και στην τελική να μην  έχω κάνει τίποτα.

Δηλαδή,  εμένα η υπόθεση μου θα ανοίξει του 2030; ”

Όπως μας είπε ακομη η κ. Χελά,  η υπάλληλος της είπε ότι είναι  ένα άτομα και χειρίζεται 500 υποθέσεις και αυτή τη στιγμή έχουν προτεραιότητα οι φάκελοι του 2018.

Η  κ. Χελά είναι φανερό απο όλα τα παραπάνω ότι δεν συμβιβάζεται με τις παθογένειες του Κράτους και  θα προχωρήσει,  όπως μας είπε,  την υπόθεση της  με δικηγόρο..

Είναι  τόσο καθαρή αυτή η υπόθεση ενός ατόμου με αναπηρία που δικαιούται και χρειάζεται άμεσα τη σύνταξη του  ώστε  έκλεισα την εκπομπή με ένα μονολεκτικό σχόλιο:  Ντροπή !    Η. Κ.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button