Περιοδικό

Η πιο ακριβή και η πιο φτηνή ομελέτα στον κόσμο

Η πιο ακριβή και η πιο φτηνή ομελέτα στον κόσμο

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι υλικά περιέχει η πιο ακριβή ομελέτα στον κόσμο και πόσο πρέπει να πληρώσει κανείς για να την απολαύσει;

Η απάντηση έρχεται από τη Νέα Υόρκη, σε ένα εστιατόριο όπου το breakfast αποτελεί ιεροτελεστία και όσοι θέλουν να την δοκιμάσουν πληρώνουν αρκετά «αλμυρά», αφού κοστίζει 1.700 ευρώ.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε, λοιπόν, την πιο ακριβή ομελέτα στον κόσμο θα πρέπει να κλείσετε τραπέζι στο εστιατόριο Norma, στο πολυτελές ξενοδοχείο Parker New York και να έχετε στο πορτοφόλι σας τουλάχιστον 1.700 ευρώ.

 

Τι θα πάρετε σε αυτήν την τιμή;

Θα σας σερβίρουν την The Zillion Dollar Lobster Frittata, μία ομελέτα με αστακό και 300 γραμμάρια χαβιάρι Sevruga, μία από τις πιο ακριβές ποικιλίες χαβιάρι στον κόσμο.

Εάν δεν έχετε τόσα χρήματα, μια πιο οικονομική επιλογή η εκδοχή με τα 30 γραμμάρια από το ίδιο χαβιάρι στα 175 ευρώ.

 

Δεν ξέρω εάν και η θέα είναι τόσο «ρομαντική» την ώρα που θα απολαμβάνετε την ομελέτα σας αυτή, φαντάζομαι ότι θα είναι πιθανό κανένας ουρανοξύστης.

 

Πάντως, εγώ θα προτιμούσα κάποια παραλιακή καφετέρια ή εστιατόριο εδώ στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη Λήμνο, με μόνο 4 ευρώ.

Τι περιέχει η ομελέτα της Λήμνου;

Πρώτα απ’ όλα ένα ευγενικό και ειλικρινές χαμόγελο του σερβιτόρου.

Δεύτερο, πεντανόστιμα αυγά από αλανιάρες κότες ελευθέρας βοσκής.

Τρίτο, ζεστό χωριάτικο ψωμί, φτιαγμένο σε ξυλόφουρνο από σκληρό αλεύρι Λήμνου.

Τέλος, πανοραμική και ανοιχτή θέα το απέραντο γαλάζιο Αιγαίο Πέλαγος, που ξεκουράζει το μάτι και την ψυχή. Και απέναντι το Άγιο Όρος.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button