Περιοδικό

Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ για τους τουρίστες στην Βενετία

Εισιτήριο 5 ευρώ για τους τουρίστες στην Βενετία

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Οι τουρίστες στη Βενετία θα πληρώνουν «εισιτήριο εισόδου» από τις 25 Απριλίου.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Βενετίας, ο Λουίτζι Μπορουνιάρο, σε συνέντευξή του στην Ένωση Ξένου Τύπου της Ρώμης, η πιλοτική αυτή φάση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Το «εισιτήριο» θα έχει κόστος 5 ευρώ και θα μπορεί να το αγοράζει κανείς μέσω διαδικτύου, εξασφαλίζοντας ένα κωδικό QR, τον οποίο και θα επιδεικνύει σε τυχόν ελέγχους.
Εξαιρούνται από την πληρωμή οι μόνιμοι κάτοικοι, οι φοιτητές και όσοι επισκέπτονται τη Βενετία για λόγους υγείας ή εργασίας. Όλοι όμως, σε περίπτωση που δεν πρόκειται να διανυκτερεύσουν στην πόλη, θα πρέπει να εγγράφονται στον ιστότοπο cda ve.it για να μπορούν να εισέρχονται στο ιστορικό της κέντρο κατά την πειραματική αυτή φάση χωρίς κίνδυνο να τους επιβληθεί πρόστιμο.
Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή θα μπορεί να προβλέπει έκτακτες ροές τουριστών, για ανάλογη εξυπηρέτηση ντόπιων και ξένων πολιτών.
«Όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη θέλουν να έρθουν στην πόλη μας, εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες μας, αλλά θέλουμε να αποφύγουμε την υπερβολική πίεση επισκεπτών σε μια μοναδική αρχιτεκτονική πραγματικότητα σαν τη δική μας», τόνισε ο δήμαρχος της Βενετίας.
Υπογράμμισε τέλος ότι δεν πρόκειται για κλειστό αριθμό διότι δεν υπάρχει ανώτατο όριο επισκεπτών, ότι η πληρωμή «εισιτηρίου» θα είναι υποχρεωτική μόνον μέχρι τις 4 το απόγευμα και ότι πολλές άλλες πόλεις -στην Ευρώπη και όχι μόνο- έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μέτρο.

 

Ας έρθουμε τώρα και στα δικά μας, εδώ στην Ελλάδα. Φέτος αναμένεται αύξηση και ρεκόρ των τουριστών που θα επισκεφτούν την χώρα μας. Όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία στα προγράμματα τους περιλαμβάνουν και «ελεύθερο χρόνο για περιήγηση, περίπατο και γνωριμία με την πόλη». Αυτό, βέβαια, το κάνουν για να μην επιβαρύνουν το κόστος της εκδρομής. Εντούτοις, είναι να απορεί κανείς, πώς οι δήμαρχοι των πόλεων μας δεν σκαρφίστηκαν, όπως ο δήμαρχος της Βενετίας, να βάλουν κι αυτοί ένα «εισιτήριο εισόδου», κι αφήνουν τους τουρίστες και επισκέπτες να σουλατσάρουν τζάμπα!

Θα μού πεις, άλλο Βενετία και άλλο Ελλάδα. Εμείς εδώ είμαστε πιο φιλόξενοι και κιμπάρηδες, από αρχαιοτάτων χρόνων.

Ναι, αλλά δεν αποκλείεται να μάς το επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ή και κάποιος εγχώριος σκοτεινός οικονομικός εγκέφαλος. Λίγα μάς έχουν επιβάλει μέχρι τώρα;

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button