ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Εκει η Θέρμη, εδώ τα Θέρμα ! Ο Θερμαλιστικός Τουρισμός ξεκινα…

Απο τη φωτογραφία συμπεραίνω  οτι παντου στα ίδια…

Καλά αυτό το υπέροχο, αρχιτεκτονικά,   κτιριο (φωτογραφία) ειναι τόσα χρόνια παρατημένο; Ειναι  στη Λεσβο  το ΣΙΡΛΙΤΣΑ, που το ακούω χρόνια… και σκέφτομαι,  σε σχέση με μας εδώ στη Λημνο ότι έχει και αλλού πορτοκαλιες που κανουν  πορτοκαλια…

Εκει ειναι η Θέρμη εδώ ειναι τα Θέρμα…

Σε ωραια χώρα ζούμε, μες την ανάπτυξη…,   που αξιοποιεί το επακρο ολες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Δεν γνωρίζω πόσες άλλες τέτοιες περιπτώσεις έχει στη Λεσβο αλλά  στη Λημνο μπορώ να απαριθμήσω καμιά  10ρια !

Εκει πάντως εγινε μια  αρχή… που για να τελεσφορήσει  θέλει τουλάχιστον 10 χρόνια !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Έγκριση Πρόσκλησης Προκαταρκτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ ΛΕΣΒΟΥ»

Εγκρίθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η Πρόσκληση Προκαταρκτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ ΛΕΣΒΟΥ»

Στόχος της Περιφέρειας είναι η μακροχρόνια αξιοποίηση με την εκμίσθωση του αναγνωρισμένου πλέον ιαματικού φυσικού πόρου (θερμοπηγή) και την ποιοτική αναβάθμιση και αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών (πρώην ξενοδοχείο Σάρλιτζα και λοιπά κτίσματα), με βάση την πρόταση του 1ου βραβείου του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που εκπονήθηκε για την αξιοποίηση του οικοπέδου Σάρλιτζα.

 

Με την εγκριθείσα πρόσκληση η Περιφέρεια καλεί τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να καταθέσουν μη δεσμευτικές προτάσεις για την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου και τουριστικού προϊόντος, το οποίο μπορεί να ξεκινά από την ευεξία και να φτάνει μέχρι την ίαση, εμπλέκοντας ταυτόχρονα, ενδεχομένως τους τομείς της διατροφής, της άθλησης, των εναλλακτικών θεραπειών, του αισθητικού καλλωπισμού, της ψυχικής υγείας και του πνεύματος, σε μια έκταση 18,5 στρεμμάτων περίπου.

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα εξετάσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν (κεντρική ιδέα, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ύψος επένδυσης, κλπ) και θα καταλήξει στους όρους του Διεθνή Διαγωνισμού, τον οποίο θα προκηρύξει σε δεύτερη φάση και εντός του 3ου τετράμηνου του 2023, με σκοπό να επιλεγεί ανάδοχος/ μισθωτής με συγκεκριμένο και δεσμευτικό πλέον επιχειρηματικό σχέδιο.

 

Η προθεσμία κατάθεσης των μη δεσμευτικών προτάσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2023. Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, με αναλυτικότερες πληροφορίες, είναι αναρτημένο στη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2251353844 / -846 ή στα e-mail dte@pvaigaiou.gov.gr ή a.kourogeni@pvaigaiou.gov.gr

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button