ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Έκθεση τροφίμων διαδικτυακά

Έκθεση τροφίμων διαδικτυακά

Γράφει ο Θ. Δημητριάδης

Η Λήμνος είναι ένα από τα πιο παραγωγικά νησιά σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, τα οποία μάλιστα έχουν βραβευτεί σε διεθνείς εκθέσεις: αλεύρι από σκληρό σιτάρι, φλομάρια, ζυμαρικά, παξιμάδια, πετιμέζι, ταχίνι, σησαμέλαιο, φάβα, γλυκά κουταλιού, λουκούμια, σαμσάδες, μέλι θυμαρίσιο, τυρί φέτα, σκληρό τυρί μελίπαστο, πρόβειο γιαούρτι, τραχανά, καβουρμά, κρασιά, αλίπαστα κ.ά.

Η νέα τεχνολογία και ο κορωνοϊός έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, ανάμεσα σ΄αυτά και τις εκθέσεις αγροτικών προϊόντων. Ας το έχουν υπόψη οι παραγωγοί μας και, κυρίως, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Πληροφορούμαστε ότι για την πρώτη διαδικτυακή έκθεση τροφίμων ετοιμάζεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων προβολής των αγροτικών της προϊόντων και της αναγκαιότητας προσαρμογής στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία “Great Exhibitions” από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου 2020 και αφορά ελληνικά τρόφιμα και ποτά και έχει τίτλο “Food Market Show 2020”.

Στο πλαίσιο των νέων συνθηκών της παγκόσμιας αγοράς, η φυσική παρουσία σε εκθεσιακά γεγονότα και η επαφή των επιχειρήσεων με διεθνείς αγοραστές διακόπηκε απότομα. Η εμπορική δραστηριότητα όμως δεν σταματά και η ανάγκη για εμπορικές συναντήσεις και επικοινωνία εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι την επαναφορά των εκθεσιακών γεγονότων ζωντανά με φυσική παρουσία.

Οι νέες συνθήκες και η νέα πραγματικότητα μάς οδηγούν σε αναθεωρημένα εργαλεία προώθησης της γαστρονομίας, των τροφίμων και ποτών και του παραγωγικού τομέα στην παγκόσμια αγορά.

Η διαδικτυακή έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί σε ένα έξυπνο και απόλυτα λειτουργικό ψηφιακό περιβάλλον, θα αποτελέσει το σύγχρονο και καινοτόμο σημείο συνάντησης των παραγωγών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους διεθνείς αγοραστές από τους κλάδους της οργανωμένης λιανικής αγοράς, του χονδρεμπορίου, των ξενοδοχείων και της μαζικής εστίασης.

 

Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις από τη συμμετοχή στην πρώτη αυτή διαδικτυακή έκθεση ελληνικών τροφίμων και ποτών “Food Market Show 2020” είναι πολλά:

  • Προβολή νέων και καινοτόμων προϊόντων της μακεδονικής γης σε ένα διευρυμένο διεθνές αγοραστικό κοινό.
  • Διεύρυνση και ανάπτυξη επαφών με 100.000 και πλέον αγοραστές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε 4 μέρες.
  • Εμπορικές B2B συναντήσεις με δυνατότητα αποστολής δειγμάτων
  • Προκαθορισμένες συναντήσεις με αγοραστές – κλειδιά με αγοραστική δύναμη για την προώθηση, διοχέτευση και απορρόφηση προϊόντων στην αγορά, σε συνεργασία με την εταιρεία Stamegna.
  • Παρουσία στο 1ο εκθεσιακό γεγονός μετά από το κενό εκθεσιακό έτος 2020 λόγω της νόσου covid-19.
  • Ψηφιακή δικτύωση με επαγγελματίες αγοραστές από την ασφάλεια του χώρου όλων των εμπλεκόμενων μερών χωρίς την ανάγκη ταξιδιών.

Η πρόταση συνεργασίας από την εταιρεία “Great Exhibitions” περιλαμβάνει:

Ψηφιακό περίπτερο αναβαθμισμένης μορφής με σήμανση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ενσωμάτωση πολλαπλών ψηφιακών θέσεων για την προβολή των συμμετεχουσών εταιρειών και των προϊόντων τους μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με σαφή εταιρική σήμανση.

Ψηφιακά μέσα δικτύωσης με τους επισκέπτες -αγοραστές για κάθε συμμετέχουσα εταιρεία (chat, video).

Δυνατότητα προκαθορισμού συναντήσεων των συμμετεχουσών εταιρειών με τους εγγεγραμμένους αγοραστές μέσω εφαρμογής “calendar” που θα είναι διαθέσιμο όλη την περίοδο προετοιμασία της έκθεσης.

Έξι (6) οργανωμένες Β2Β συναντήσεις βάσει της προϊοντικής κατηγορίας για 16 εταιρείας (dry grocery, dairy, frozen, snack & confectionery, bio) σε συνεργασία με την Stamegna.

Εμφάνιση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας ως Χρυσού Χορηγού (Gold Sponsor) στην αρχική σελίδα της έκθεσης.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button