Λήμνος

“Έξυπνο Σπιτι” απο το Γυμνάσιο Μουδρου !

Μεγαλη επιτυχία για το Γυμνάσιο Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” η διάκριση του μαζί με άλλα 7 Γυμνάσια και 4 Λύκεια της Ελλάδας στα προκριματικά του διαγωνισμού ρομποτικής της WRO.
Εργο: ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ
Ομάδα: Αφιώνη Στέλλα, Κωνστάντιου Ανδριάνα
Όνομα Ομάδας: “Αργύριος”
Προπονήτρια: Πολυμένη Ελένη
Η ομάδα του σχολείου μας πέρασε στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί στις 24/10/2020 διαδικτυακά. Η κατηγορία στην οποία συμμετέχουμε είναι η “Κλιματική Αλλαγή” και το έργο μας λέγεται “Έξυπνο Σπίτι”.
Η ιδέα μας ήταν η κατασκευή ενός συστήματος ελέγχου του φωτισμού και της λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών στο σπίτι μας, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό αποτύπωμα κάθε νοικοκυριού και εξοικονομώντας ενέργεια.
Το έργο μας αποτελείται από δύο επιμέρους έργα:
1. Την κατασκευή ενός συστήματος που θα σβήνει αυτόματα το φως όταν δεν υπάρχει κίνηση. Το σύστημα αυτό είναι κατάλληλο για τον έλεγχο του φωτισμού σε χώρους όπου μένουμε για λίγο χρονικό διάστημα, όπως το μπάνιο ή μια αποθήκη.
2. Την κατασκευή ενός συστήματος που θα σβήνει το φως και θα ελέγχει τη λειτουργία οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής είναι συνδεδεμένη σε αυτό, μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό μας. Έτσι, ακόμα κι αν λείπουμε από το σπίτι, μπορούμε ελέγξουμε τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών.
Η κατασκευή μας βασίζεται στον μικροελεγκτή Arduino.
Η παρουσίαση των projects θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams εξ αποστάσεως το Σάββατο
24 Οκτωβρίου, αλλά εμείς νιώθουμε ήδη νικητές.
Το Γυμνάσιο Μούδρου είναι στην πράξη σχολείο δεξιοτήτων και το αποδεικνύει καθημερινά.
 Πολλά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό και τις μαθήτριες μας!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button