Ανακοινώσεις

Ελεονόρα Γεώργα (για τη Δημοτική Αρχη) : Η απραξία δεν θεραπεύεται με επινοήματα …

Σχετικά με τα διαλαμβανόμενα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Νοεμβρίου 2022:

1)Η επικεφαλής της  παράταξης «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» Ελεονώρα Γεώργα επεσήμανε για τον προτεινόμενο προς ψήφιση Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΘΕΜΑ 2) τα κάτωθι:

Πλην των νομοθετικών επιταγών τις οποίες καλούμαστε να εντάξουμε, κριτήριό  μας κατά την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. πρέπει να είναι η εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Δήμου λαμβανομένων υπόψην της επιτακτικής ανάγκης για εξέλιξη και καλύτερη προοπτική και της εμπειρίας από την προηγούμενη περίοδο λειτουργίας του Δήμου.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή για άλλη μία φορά αντιμετώπισε με προχειρότητα ένα σοβαρό θέμα , έφερε προς ψήφιση την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. μόλις 11 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές χωρίς να προκύπτει ότι το σχέδιο επεξεργάστηκε ομάδα εργασίας ή επιτροπή, χωρίς να προκύπτει ότι ελήφθησαν εισηγήσεις, παρατηρήσεις και απόψεις των Διευθύνσεων και των Τμημάτων σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις ανάγκες στελέχωσης  κάθε Διεύθυνσης και κάθε Τμήματος, χωρίς να συνεδριάσει ο Σύλλογος Εργαζομένων για να εισηγηθεί σχετικώς. Επιπλέον κατά την επεξεργασία του σχεδίου δεν ζητήθηκαν προτάσεις από τους  επικεφαλής των παρατάξεων ούτε το σχέδιο αυτό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου. Δεν ακολουθήθηκε δηλαδή η διαδικασία ευρείας διαβούλευσης!

Η κατάρτιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα καθώς μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τη λειτουργία του Δήμου και θα αποδειχθούν άστοχες και άχρηστες επιλογές που απαντώνται σε Ο.Ε.Υ. μεγαλύτερων δήμων με τελείως διαφορετικές ανάγκες . Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε οικονομικά στοιχεία, πληθυσμιακά και  στοιχεία προσωπικού. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις κτιριακές δυνατότητες και ανάγκες του Δήμου.

Κατά την τοποθέτηση της κας Γεώργα έγιναν και επιμέρους παρατηρήσεις ανά άρθρο και αναδείχθηκαν ανακολουθίες ενώ δόθηκαν προτάσεις. Οι παρατηρήσεις αυτές καταγράφηκαν στα πρακτικά και θα συμπεριληφθούν στη σχετική απόφαση. Η παράταξη δήλωσε ΠΑΡΩΝ .

 

2)Με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση «PHILOXENIA» για άλλη μία φορά τονίστηκε από την κα Γεώργα η ανάγκη ενίσχυσης των πιστώσεων για την τουριστική προβολή του νησιού  προς στήριξη του ανερχόμενου τουριστικού προϊόντος. Ωστόσο υπογραμμίστηκε το γεγονός της υποβάθμισης του ρόλου της «ΑΜΚΕ ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ» , το διοικητικό συμβούλιο της οποίας έχει να συνεδριάσει πριν την έναρξη της απερχόμενης θερινής περιόδου ενώ παράλληλα δεν φαίνεται ενεργή δραστηριότητά της (ακόμη και η ιστοσελίδα της έχει να ενημερωθεί από το καλοκαίρι του έτους 2020). Τέλος , η κα Γεώργα αναφέρθηκε στην ύπαρξη αφίσας προβολής ακτοπλοϊκής εταιρείας στο περίπτερο του Δήμου μας στην έκθεση , χωρίς να δοθεί απάντηση για το λόγο διαφήμισης της εν λόγω εταιρείας , εφόσον δεν προκύπτει πληρωμή αυτής της προβολής.

 

3)Αναφορικά με τη θλιβερή τοποθέτηση του κου Δημάρχου και του Αντιδημάρχου κου Δημάρη με αιχμές για συμπεριφορά στελέχους του Υπουργείου Πολιτισμού που δήθεν παρακωλύει την πρόοδο του έργου αποκατάστασης του κτιρίου του Γυμνασίου Μύρινας: Η απραξία δεν θεραπεύεται ούτε με επινοήματα για ευθύνες σε τρίτους , ούτε με βολές κατά υπηρεσιακών παραγόντων . Ο Νόμος ισχύει για όλους και ο Νόμος πρέπει να εφαρμόζεται. Στη δημόσια διοίκηση δεν ενεργούμε κατά το δοκούν όταν θέλουμε να είμαστε ωφέλιμοι για τον τόπο.

 

Λήμνος, 02-12-2022

 

Ελεονώρα Γεώργα

«ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ»

 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button