Ανακοινώσεις

Ελλείψεις στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

«ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»

 Προς

Υπουργείο Παιδείας

Υπουργείο Εσωτερικών

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου

Κοινοποίηση

Βουλευτές του νομού

ΜΜΕ

Μέλη του Συλλόγου

Θέμα : Ελλείψεις και ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Λήμνου

 

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων και μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Λήμνου (όπως και όλης της χώρας), μένουν χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές και με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό που δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Τμήματα 20-23 νήπια και μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Μύρινας και του Μούδρου τη στιγμή μάλιστα που σε ορισμένα από αυτά υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες για χωρισμό τμημάτων, καθώς και νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία με προσωπικό καθαριότητας μειωμένου ωραρίου, καθιστούν ανέφικτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τήρηση των αποστάσεων μέσα στις αίθουσες και σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων.

Παράλληλα, μετά και την Β΄ φάση των διορισμών αναπληρωτών, συνεχίζονται οι σοβαρές ελλείψεις των σχολείων σε προσωπικό, καθιστώντας δυσχερή την κατάρτιση των οριστικών ωρολογίων προγραμμάτων μαθημάτων των σχολείων :

Λείπουν από το 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας 2 νηπιαγωγοί, λείπουν εκπαιδευτικοί θεατρικής αγωγής από τα δημοτικά σχολεία, ενώ όσον αφορά τις δομές της ειδικής αγωγής, λείπουν νηπιαγωγοί Παράλληλης Στήριξης για το 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας, λείπουν δάσκαλοι ειδικής αγωγής για τα Τμήματα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, ενώ ανάγκες σε δεύτερο δάσκαλο ειδικής αγωγής υπάρχουν και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας. Από το ειδικό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Καλλιθέας λείπουν ειδικότητες του φυσικοθεραπευτή, του εργοθεραπευτή, του λογοθεραπευτή, του γυμναστή, του σχολικού νοσηλευτή και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου παιδείας φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων και για τυχόν κρούσματα κορονοϊού που πιθανόν να εμφανιστούν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Τμήματα μέχρι 15 νηπίων και μαθητών στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Λήμνου με το ανάλογο επιπλέον διδακτικό προσωπικό.
  • Μετατροπή των συμβάσεων μειωμένου ωραρίου των 13 καθαριστριών του Δήμου Λήμνου, σε συμβάσεις πλήρους ωραρίου.
  • Άμεσο διορισμό 3 νηπιαγωγών για τα 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας και το Νηπιαγωγείο Μούδρου, καθώς και ενός εκπαιδευτικού θεατρικής αγωγής
  • Άμεσο διορισμό 3 δασκάλων ειδικής αγωγής για τα Τμήματα Ένταξης 1ου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και Δημοτικού Σχολείου Κοντιά.
  • Άμεσο διορισμό φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, γυμναστή, σχολικού νοσηλευτή και ειδικού βοηθητικού προσωπικού για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καλλιθέας.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :  Μαδυτινος Κ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :   Κατεβαινίδου Γεσθημανή

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button