Περιοδικό

Ελληνικά σταφύλια – Πουλήθηκαν σε Ολλανδούς

Ελληνικά σταφύλια – Πουλήθηκαν σε Ολλανδούς

 Επιμέλεια Θ. Δημητριάδη

 Η ολλανδική εταιρεία νωπών προϊόντων Olympic Food Group (OFG) δηλώνει ότι “ανέλαβε τις εμπορικές δραστηριότητες” της Ελληνικής Εταιρείας Σταφυλιών (ΕΕΣ), ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς λευκών και κόκκινων επιτραπέζιων σταφυλιών χωρίς κουκούτσια στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους, η συμφωνία δεν αποτελεί πλήρη εξαγορά της εταιρείας, αν και δεν έχει αποκλειστεί μια τέτοια κίνηση στο μέλλον.

«Τα σταφύλια είναι πολύ σημαντικά στο πλαίσιο της γκάμας της Olympic Fruit», σχολιάζει ο Lennart van den Heuvel, διευθύνων σύμβουλος της Olympic Food Group. «Είναι ένα από τα προϊόντα στα οποία είμαστε ειδικοί εδώ και χρόνια, και επομένως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό το βήμα. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε τόσο κοντά στην καλλιέργεια μας επιτρέπει να διασφαλίζουμε καλύτερα την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα για τους καταναλωτές μας.

Ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασέας, ιδρυτής της ΕΕΣ, δηλώνει επίσης ενθουσιασμένος με τη συμφωνία. «Χαίρομαι που συνεργάζομαι με μια καινοτόμο εταιρεία στην Ολλανδία, η οποία κατανοεί τους αγρούς, είναι πρακτική στις επιχειρήσεις και έχει παρόμοια πρότυπα ποιότητας με τα δικά μας».

Πέρυσι, η ΕΕΣ κατατάχθηκε στην πρώτη θέση των προμηθευτών ποιότητας του μεγαλύτερου πελάτη λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν επίσης ο πρώτος αμπελώνας που πιστοποιήθηκε για τη βιωσιμότητά του.

Η Ελληνική Εταιρεία Σταφυλιών καλλιεργεί διάφορες λευκές και κόκκινες ποικιλίες σταφυλιών που αναπτύχθηκαν από την Bloom Fresh. Αυτές οι λευκές ποικιλίες περιλαμβάνουν τις Sugar Crisp, Sweet Globe και στο μέλλον Cotton Candy, ενώ οι κόκκινες ποικιλίες είναι οι Jack Salute και Sweet Celebration.

Τα πρώτα σταφύλια θα είναι διαθέσιμα μέσω της Olympic Fruit περί τα τέλη Αυγούστου και θα διατεθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button