Λήμνος

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ !

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ !

Με αρκετή συμμετοχή, γύρω στα 200 άτομα,  έγινε η αποψινή (18/7/19) συγκέντρωση στο ΜΑΡΟΥΛΑ, την οποία προκάλεσε η  Ένωση Γιατρών Λήμνου και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου με  θέμα  τα τρέχοντα προβλήματα του Νοσοκομείου και με κυρίαρχο ζήτημα   την έλλειψη  συγκεκραμένων  ειδικοτήτων.

Το  Παθολογικό με τη μια Παθολόγο, την κ. Κιτρομηλίδη, στα όρια της  από το φόρτο των  καθημερινών αναγκών του Τμήματος και τω εφημεριών  και το Χειρουργικό με τον επίσης ένα  Χειρουργό,   που ειδικά   για  χειρουργικές επεμβάσεις ισχύει “το ένας ίσως κανένας”

Βασικοί παράγοντες αυτής της δημόσιας συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Λήμνου Θωμάς Λούκας και ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών  Κώστας Κατσιγιαννόπουλος.

Το λόγο πήραν και αρκετοί ακόμη, κάποιοι εκπρόσωποι φορέων και κάποιοι Γιατροί  και όλοι  είχαν να προσθέσουν στη ζήτηση,  αν και δεν έλειψαν και ομιλίες που προκάλεσαν αντιδράσεις. Όμως αυτές τις περιπτώσεις τις αφήνουμε για να αναφερθούμε, σε κάποιες από αυτές,  ξεχωριστά.

Παμε στη γενική εικόνα  η οποία επικεντρώνεται σε όσα είπαν και πρότειναν ο Θ. Λούκας και ο Κ. Κατσιγιαννόπουλος.

Είναι πολύ θετικό ότι οι Πρόεδροι των δυο  Ιατρικών Ενώσεων της Λήμνου μίλησαν  με ρεαλιστικό και εποικοδομητικό  τρόπο  για τα  διαχρονικά προβλήματα του  Νοσοκομείου αλλά και για το τρέχον του Παθολογικού Τμήματος,  το οποίο,  όπως έγινε φανερό από όσα είπαν,  άμεσα θα λυθεί προσωρινά με συμβασιούχους Ιδιώτες  Γιατρούς, μέχρι να τρέξουν οι Προκηρύξεις για μια λύση πιο μόνιμη και πιο κανονική!

Ο Κ. Κατσιγιαννόπουλος αναφέρθηκε στην  τελευταία 10ετια   (της Ελληνικής Κρίσης)  κατά τη διάρκεια  της  οποίας  με κάποιες αποφάσεις κυρίως  επί Υπουργού Αδώνιδος (Γεωργιαδη), όπως ειπε,  οδηγηθήκαμε  στην κατάργηση ζωτικών δόμων και λειτουργιών του Νοσοκομείου που το έφεραν  στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης. Το Νοσοκομείο τότε σώθηκε , είπε ο κ. Κατσιγιαννόπουλος,  από τις μεγάλες Κινητοποιήσεις του Λημνιακού Λαού. Εκανε μια εκτεταμένη  ιστορική αναφορά σε αυτή την αγωνιστική περίοδο που είχε ως αποτέλεσμα την   επάνοδο  σε μια έστω  και με πολλές ελλείψεις κανονικότητα. Κατόπιν αυτών πρότεινε την επανάληψη αυτών των αγώνων μέχρι που το Νοσοκομείο να ανακάμψει πλήρως.

Ο άλλος βασικός “παίκτης” της συγκέντρωσης αυτής,   ο Θ. Λούκας ήταν στο ίδιο μήκος κύματος,  υπερθεμάτισε για την ανάγκη μιας  διεκδικητικής  τακτικής, κάτι με το οποίο  συμφωνούσαν και αρκετοί από τους υπόλοιπους ομιλητές,  και τόνισε με έμφαση ότι το Νοσοκομείο θα πρέπει να λειτουργεί ως δημόσιος Φορέας,  βασικός για τα Θέματα Υγείας του Νησιού. Οι ιδιώτες Γιατροί, , όπως είναι και ο ίδιος,  να έχουν το δικό τους διακριτό ρολό στα θέματα Υγείας, τόνισε,  και να μπαίνουν στο Νοσοκομείο ως Συμβασιούχοι , μόνο όταν αυτό είναι  απολύτως αναγκαίο και για συγκεκριμένο χρόνο, όπως συμβαίνει τώρα με το Νοσοκομείο της Λήμνου.

Και οι δυο έδειξαν αισιόδοξοι για τις προοπτικές του Νοσοκομείου  αφού όπως είπαν είναι σε εξέλιξη από την προηγούμενη Κυβέρνηση 13  Προκηρύξεις για πρόσληψη Γιατρών  στο Νοσοκομείο και για ακόμη για  3  παθολόγους,   που υποσχέθηκε ότι θα προκηρύξει  ο σημερινός Υπουργός Υγείας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button