Απόψεις

Ενα παχύρρευστο “πράμα” εμποδίζει το ψάρεμα με δίχτυα…

Εδω και ένα μήνα οι Ψαράδες της Λήμνου, και σε άλλες περιοχές,  αντιμετωπίζουν  ένα φαινόμενο που τους εμποδίζει να ασκήσουν το επάγγελμα τους. Στα Δίχτυα τους  ανεβάζουν,  αντί για ψάρια,  ένα “συμπυκνωμένο”  Πλαγκτόν,  ένα παχύρευστο “πράμα” το οποίο βαραίνει τα δίχτυα τους,   που με δυσκολία τα φέρνουν  στην επιφάνεια, από το υπερβολικό βάρος.

Αναγκάζονται να τα αφήνουν λίγο χρόνο στη θάλασσα ή και να μην πάνε καθόλου για ψάρεμα.  Και αυτό μετά απο τους χειμερινούς μήνες, που σπανίζουν οι μέρες για ψάρεμα, λογω του καιρού…

Το φαινόμενο αυτό (φωτοσύνθεση;) συμβαίνει κάθε κάποια  χρόνια,  τέτοια εποχή, όμως αυτή τη φορά εχει μεγάλη διάρκεια και φέρνει σε απελπισία  τους  ψαράδες, οι οποίοι, με όλα αυτά,   οικονομικά βρίσκονται στον πάτο.

Απ ότι μάθαμε,  ο Πρόεδρος  του Σωματείου  των Ψαράδων έκανε  γνωστό το πρόβλημα στους Αρμόδιους.. Η Αποζημίωση που παίρνουν σε κάθε φυσική καταστροφή οι Αγρότες δεν πρέπει αν δίνεται και στους ψαράδες ;

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button