Περιοδικό

Τι γύρευε η Ταμίλα Κουλίεβα και Ρωσιδα Συγγραφέας στη Λημνο;

Στη Λήμνο βρέθηκε η Ταμίλα Κουλίεβα, ας  αρχίσουμε απο την πιο γνωστή,  μαζί με Ρωσίδα Συγγραφέα,  η οποία γράφει ένα θεατρικό έργο για τους πρόσφυγες Ρώσους, που το  1920, 21, αρχικά ήρθαν στη Λήμνο και απο εδώ σκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία της Ευρώπης,  απο τη στιγμή που στη Ρωσία επεκράτησε η Οχτωβριανή Επανάσταση και οι Τσαρικές δυνάμεις βρεθήκαν εκτός αυτής…

Η Συγγραφέας στη Λήμνο,  επισκέφθηκε όλα τα σημεία όπου έμεναν  Ρώσοι, στην Πούντα με το Ρωσικό Νεκροταφείο, στο Μουδρο στο Συμμαχικό Νεκροταφείο με τους περίπου 30 Ρώσους ενταφιασμένους εκεί κάπου παράμερα…

Πήγε και στο Πορτιανού και ιδιαίτερα στο Τάφο της Ρωσίδας Πριγκίπισσας,  με τον μονόπετρο σταυρό, στο Νεκροταφείο του Χωριού.

Όλα αυτά μας  τα ανέφερε ο π. Έπαρχος και σήμερα επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού,  Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, ο οποίος κλήθηκε να ξεναγήσει τις δυο Ρωσίδες το διήμερο,  11 και 12 Απριλη, της παραμονής τους στη Λήμνο.

Η Ταμίλα Κουλίεβα, γεννημένη, μεγαλωμένη και σπουδασμένη θέατρο  στη Ρωσία με καριέρα Ηθοποιού στην Ελλάδα, περισσότερο γνωστή απο σην Τηλεόραση, είναι η 3η φορά που  ερχεται στη Λήμνο, μας ειπε ο κ. Γιαρμαδουρος,  και αυτή τη φορά εντυπωσιάστηκε απο το Ανοιξιάτικο τοπίο της Λήμνου, πολύ διαφορετικό απο το Καλοκαιρινό που ήξερε.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button