ΕπιλεγμέναΛήμνος

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πενθήμερο από 6-9-2019 έως 10-9-2019, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλάττας- Λαμπρινός πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αυστραλίας και του AUSTRALIAN NATIONAL MUSEUM, τον κ. Paul Nothard AM CSC,  National Manager Commemorations and War Graves, την κα. Vanessa Weedon, Head of Projects Australian national Maritime Museum καθώς και τους εκπροσώπους της Αυστραλιανής Ομογένειας, κ. John Azarias και την κα. Elizabeth Kaydos, σχετικά με τη δημιουργία Open Air Museum, στο νησί της Λήμνου. Ένα Project, που θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση του Αυστραλιανού κράτους.

Το κλίμα των συζητήσεων ήταν εγκάρδιο και κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών ήταν η θέληση για την δημιουργία αυτού του ιστορικού πάρκου, που θα βοηθήσει πολύπλευρα στο μέλλον το νησί μας.

Αναμένουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα την Προγραμματική συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδος και της Αυστραλίας για την υλοποίηση του Project.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ SITE : ΛΗΜΝΟΣ ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  (limnosNea.gr)

Το παραπάνω αναφερόμενο Ιστορικό Πάρκο,  που συζητιέται εδώ και μερικά  χρόνια,  για το οποίο όμως υπάρχει χρηματοδότηση,  θα δημιουργηθεί στην περιοχή που είχαν εγκατασταθεί τα Στρατεύματα της Αυστραλίας με Νοσοκομεία κλπ, οπότε μια αναπαράσταση εκείνων των εγκαταστάσεων (φωτογραφία)   σε ένα Ανοιχτό Μουσείο θα είναι για τη Λήμνο ένα σημαντικό βήμα  για την ανάπτυξη του Ιστορικού Τουρισμού.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button