Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – κεφτέδες με σάλτσα ντομάτα

Τι θα φάμε σήμερα – κεφτέδες με σάλτσα ντομάτα

Τους κεφτέδες η κάθε νοικοκυρά τους φτιάχνει με διαφορετικό τρόπο.

Ο κλασσικός είναι με ψίχα από (κατά προτίμηση) μπαγιάτικο ψωμί.

Η αναλογία κιμάς-ψωμί πρέπει να είναι 1 προς 1.

ΥΛΙΚΑ

Για τους κεφτέδες

· 300 gr. μοσχαρίσιο κιμά

· 200 gr. χοιρινό κιμά

· 500 gr. ψίχα ψωμιού

· 1 ματσάκι μαϊντανό

· 1 μικρό ματσάκι δυόσμο

· 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

· 1 αυγό

· 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

· Αλάτι, πιπέρι

Για την Σάλτσα

· 500 gr. ντομάτες ώριμες

· 1 κρεμμύδι

· 3 σκελίδες σκόρδο

· 30 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί

· 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

· 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη αλεύρι

· Ελαιόλαδο

· Αλάτι, πιπέρι

· Μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ψωμί να μαλακώσει σε νερό και το στύβουμε πολύ καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο και τον μαϊντανό.
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με τον κιμά, περίπου 5 λεπτά και τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Πλάθουμε μέτριους τους κεφτέδες και τους πατάμε ελαφρά να γίνουν πιο πλακέ και όχι στρογγυλοί.

Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Μόλις τελειώσουμε το τηγάνισμα, δεν το πετάμε το ελαιόλαδο αλλά το περνάμε από μια σίτα.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει, προσθέτουμε το ξύδι, αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τις ντομάτες, την ζάχαρη, το αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό.
Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει, πριν πήξει προσθέτουμε τους κεφτέδες και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Συνοδεύονται με δύο κατ’ εξοχή παραδοσιακά προϊόντα της Λήμνου, τυρί καλαθάκι και ολόπαχο πρόβειο γιαούρτι.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού φιστίκι Αχολλαδέλη.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button