Ανακοινώσεις

Έναρξη των νεανικών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως

Έναρξη Νεανικών Συνάξεων
Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Την έναρξη των νεανικών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ευλόγησε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιερώνυμος Σχίζας.

Η σύναξη ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό στον Ιερό Ναό Γεννήσεως Χριστού στο χωριό Ρωμανού και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία και συζήτηση με τους νέους της σύναξης.

Ο π.Ιερώνυμος ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ εγγάμων και μοναχών στον πνευματικό αγώνα. Κάθε άνθρωπος δύναται να σωθεί αρκεί να καλλιεργείται πνευματικά μέσα από τον ασκητικό αγώνα της Εκκλησίας μας. Τόνισε ιδιαίτερα ότι στην πνευματική ζωή οφείλουμε να στηριζόμαστε σε τρεις σημαντικούς πνευματικούς “πυλώνες” : Την απλότητα, την ταπείνωση και την υπακοή. Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι στον πνευματικό αγώνα δεν χρειάζονται μεγάλα άλματα αλλά μικρά βήματα πάντοτε με την καθοδήγηση του πνευματικού μας.

Οι συνάξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 18:30 στον Ιερό Ναό Γεννήσεως Χριστού Ρωμανού από τον υπεύθυνο του γραφείου νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου π.Σπυρίδωνος Σκουτή.

Εκ του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button