Επίκαιρα

Αφαίρεσαν 98.550 € από Τραπεζικό Λογαριασμό, με υπολογιστή !

Μυτιλήνη, 12 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης ταυτοποιήθηκαν τρία (3) άτομα, για την εμπλοκή τους σε υπόθεση απάτης με υπολογιστή

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ταυτοποιήθηκαν τρία (3) άτομα – ημεδαποί (άνδρας ηλικίας 50 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 47 ετών) που εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης με υπολογιστή, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών κατοίκων Μυτιλήνης.

Η υπόθεση διερευνάται από τον Ιούλιο του 2020, μετά από εγκλήσεις των δύο (2) παθόντων – ημεδαπών, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι δράστες, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια πρόσβασής τους σε σύστημα ηλεκτρονικής τραπεζικής, αφαίρεσαν από τραπεζικό τους λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -98.550- ευρώ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, για την αφαίρεση του παραπάνω χρηματικού ποσού, χρησιμοποιήθηκε ηλεκτρονική σύνδεση στο διαδίκτυο που ανήκει στη μία εκ των δύο ταυτοποιηθέντων γυναικών, ενώ το συγκεκριμένο ποσό μεταφέρθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του 50χρονου, ο οποίος ακολούθως μετέφερε το μεγαλύτερο μέρος του, σε λογαριασμό της έτερης 47χρονης. Έπειτα, οι δύο τελευταίοι δράστες, πραγματοποίησαν διαδοχικές αναλήψεις χρηματικών ποσών από τραπεζικά καταστήματα.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button