Ενδιαφέρον των ξένων για την «ανεξερεύνητη» Ελλάδα
Ενδιαφέρον των ξένων για την «ανεξερεύνητη» Ελλάδα
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.
Επιτέλους. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, Κρήτη, Κέρκυρα κλπ. Οι ξένοι άρχισαν να ενδιαφέρονται και για άλλα ελληνικά μέρη, που παραμένουν «ανεξερεύνητα».
Το γαλλικό περιοδικό “LePoint” υμνεί και προτείνει δέκα λιγότερο γνωστές και προβεβλημένες στους Γάλλους ταξιδιώτες ελληνικές περιοχές, με εξασέλιδο αφιέρωμα σε «ανεξερεύνητους» ελληνικούς προορισμούς υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χωρίς τις Κυκλάδες
Το “LePoint”, που είναι το μεγαλύτερης κυκλοφορίας εβδομαδιαίο πολιτικό- οικονομικό περιοδικό της Γαλλίας, κυκλοφόρησε το τελευταίο του τεύχος Μαίου 2021 με τον τίτλο «La Grèce sans les Cyclades (ou presque)». Tο αφιέρωμα στην Ελλάδα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, υλοποιήθηκε με την καθοριστική συμβολή της υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας και με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021.
Οι συντάκτες του περιοδικού προτρέπουν τους αναγνώστες να επισκεφθούν δέκα λιγότερο γνωστές και προβεβλημένες στους Γάλλους ταξιδιώτες ελληνικές περιοχές, παρουσιάζοντας μοναδικά χαρακτηριστικά τους, που τις καθιστούν ελκυστικές και ξεχωριστές.
«Καθώς η χώρα “ανοίγει” ξανά, δέκα τρόποι για να επιστρέψουμε στο βαθύ ελληνικό μπλε, τολμώντας να επισκεφτούμε καλά κρυμμένους προορισμούς» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, προτείνουν: την αναζήτηση γοητευτικών όψεων του αρχιτεκτονικού μοντερνισμού, όπως αποτυπώνονται σε ένα μεσοπολεμικό οινοποιείο της Δυτικής Πελοποννήσου, που έχει μετασκευαστεί σε σύγχρονο ξενοδοχείο.
Επίσης,
Την επίσκεψη στο νησί της Κεφαλονιάς, το οποίο αποτελεί τη σκηνογραφία σε πολλά μυθιστορήματα του Γάλλου συγγραφέα Albert Cohen.
Την περιήγηση στην ενδοχώρα της Μεσσηνίας με τους ελαιώνες, τους μεσαιωνικούς πύργους και την εξαίρετη τοπική κουζίνα.
Την περιπλάνηση στη Θεσσαλονίκη, με τα βυζαντινά μνημεία UNESCO, τα οθωμανικά κατάλοιπα και τη μοναδική γαστρονομία της.
Τη γνωριμία με την παράδοση του ρεμπέτικου στην Σύρο.
Την πεζοπορία στα μονοπάτια και την αυθεντική φύση των Ζαγοροχωρίων στην Ήπειρο.
Την απόλαυση των πανέμορφων παραλιών της Χαλκιδικής.
Την «χαρτογράφηση» των Εξαρχείων, της «ανήσυχης» και γοητευτικής γειτονιάς της Αθήνας, με το αξιοσημείωτο καλλιτεχνικό απόθεμα και την ενδιαφέρουσα street art.
Την εξερεύνηση των μονοπατιών, των χωριών και του φυσικού πλούτου στο νησί της Χάλκης.
Την ανακάλυψη της Ύδρας, όπου έζησε και δημιούργησε σημαντικό μέρος του έργου του ο σπουδαίος τραγουδοποιός Leonard Cohen.
Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει και για τις ανεξερεύνητες γωνιές της Λήμνου. Για παράδειγμα, την ελληνική Σαχάρα στο Γομάτι, τους ανεμόμυλους στον Κοντιά, το γοητευτικό μονοπάτι στην Παναγία Κακαβιώτισσα, το γραφικό Διαπόρι, τους σμιλεμένους από τη θάλασσα βράχους στα Φαρακλά, τη σπηλιά του Φιλοκτήτη στο Καβείριο, το αρχαιότερο βουλευτήριο στην Πολιόχνη, το αγίασμα και τις ψαροταβέρνες δίπλα στο κύμα στον Κότσινα, τις παρθένες αμμουδιές, τα ελάφια στο κάστρο της Μύρινας, το ηλιοβασίλεμμα στο Άγιο Όρος από τον Αη-Γιάννη Κάσπακα κλπ. κλπ.