Ανακοινώσεις

ΕΠΑΛ Μυρινας – Τεχνολογίες ρομποτικής σε ένα περιβάλλον βιωματικής μάθησης.

1Ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μύρινα, 17 Ιουνίου 2021

Το ΕΠΑΛ Μύρινας ολοκλήρωσε επιτυχώς το σχέδιο δράσης με τίτλο «Σύγχρονες τεχνολογίες στη ζωή του σχολείου» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ». Το έργο αυτό υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, μαθητές της Α’ και Β’ τάξης συνεργάστηκαν, διερεύνησαν και εφάρμοσαν τεχνολογίες ρομποτικής και τρισδιάστων εκτυπώσεων, υλοποιώντας δύο υποδράσεις, το «Ποδόσφαιρο με ρομπότ» και τις «Εκτυπώσεις 3D». Αξιοποίησαν τη δημιουργικότητά τους για την κατασκευή χρηστικών αντικειμένων, μυήθηκαν στον προγραμματισμό ρομπότ και τη μοντελοποίηση αντικειμένων, προβληματίστηκαν και αναζήτησαν λύσεις μέσω της τεχνολογίας αξιοποιώντας τα συνεργατικά εργαλεία που αυτή προσφέρει. Συνειδητοποίησαν τη χρησιμότητα και το πλήθος εφαρμογών που μπορεί να έχουν οι τεχνολογίες αυτές στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου και ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο για την προσπάθεια που κατέβαλαν, μέσα σε ένα περιβάλλον βιωματικής μάθησης. Τέλος, μοιράστηκαν τις εμπειρίες αλλά και τα αποτελέσματα των δράσεών τους με συμμαθητές τους από όλη τη Λήμνο σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση. Στο πλαίσιο της διάχυσης του σχεδίου δράσης έχει αναρτηθεί σχετικό βίντεο στο κανάλι που διατηρεί το σχολείο στην πλατφόρμα youtube, στον σύνδεσμο https://youtu.be/uBezAhggJJs.

 

Η Διευθύντρια
 
Ζώη Αναστασία

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button