ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λημνος – Και 2ο SEATRAC, μαζί με αυτό του Ρωμέικου !

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 

Μύρινα  17/6/2021    –      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι εγκαταστάθηκε η συσκευή αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα και συγκεκριμένα στην παραλία «Ρωμέικος Γιαλός» στη Μύρινα. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η εγκατάσταση στην παραλία «Εβγάτης».

Βασικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία παρέχοντας σε όλους τους πολίτες ίσες ευκαιρίες για επαφή με τη θάλασσα, άθληση, ψυχαγωγία και απόλαυση των ευεργετικών της ιδιοτήτων.

Για την προμήθεια των τηλεχειριστηρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΟΚΠΑ Δήμου Λήμνου στο οίκημα Σαχτούρη (οδός Σαρρή 1, Ρωμέικος Γιαλός, τηλ. 22540-25525), καθώς και στο περίπτερο στην γέφυρα του Ρωμέικου Γιαλού που βρίσκεται πλησίον του συστήματος.

Το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθει

Ο Δήμος Λήμνου είναι ένας από τους πρώτους Δήμους οι οποίοι εγκατέστησαν SEATRAC, καθώς φέτος λειτουργεί για 8η συνεχή χρονιά.

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button