ΕπιλεγμέναΛήμνος

Επαναλειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία και Ταχτικά Χειρουργεία του Νοσοκομειου, αλλά πως;

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ — Μύρινα, 11-05-2020

 Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες για το νέο κορωνοϊό του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων για χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, η  Διοίκηση του Γ-Ν.-Κ.Υ. Λήμνου ανακοινώνει τα εξής σχετικά με την σταδιακή επαναλειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και τον προγραμματισμό τακτικών χειρουργείων από την Τρίτη 12-05-2020:

  1. Όλοι θα πρέπει να προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα.
  2. Ο προβλεπόμενος αριθμός των ραντεβού ανά ιατρείο θα είναι μειωμένος. Για τον λόγο αυτό οι ασθενείς παρακαλούνται να μην προσέρχονται νωρίτερα από το ραντεβού τους (παρά μόνο 15 λεπτά).
  3. Στο Θυρωρείο θα γίνεται ο έλεγχος των στοιχείων του προσερχόμενου.
  4. Οι προσερχόμενοι στα ιατρεία δεν θα επιτρέπεται να έχουν συνοδό, παρά μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο και στην περίπτωση αυτή επιτρέπεται μόνο ένας.
  5. Ασθενείς που έχουν συμπτώματα (βήχα, πυρετό, καταρροή κτλ) παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πριν ενημερώσουν τον θεράποντα ιατρό.
  6. Ανάλογα με το πρόγραμμα και την λίστα χειρουργείων, όπως αυτή θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιείται από το νοσοκομείο επικοινωνία με τους ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία είχαν ακυρωθεί, θα γίνεται ο επαναπρογραμματισμός και θα δίνονται οδηγίες για τον προεγχειρητικό έλεγχο που απαιτείται.
  7. Όλοι οι ασθενείς που θα προσέρχονται για προγραμματισμένο χειρουργείο θα εξετάζονται για COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  8. Η αναστολή του επισκεπτηρίου στις Κλινικές συνεχίζεται.

Ζητάμε την κατανόηση, αλλά και τη συνεργασία όλων, ώστε να ανταπεξέλθουμε με υπευθυνότητα στη διαχείριση της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται. ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

Ο  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Κ.α.α.

 

 

ΚΟΥΜΕΛΑΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δ/ΝΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button