Λήμνος

Επίσκεψη Μ. Τούφου (υποψ. ΠΑΣΟΚ) στο Νοσοκομειο Λημνου

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΥΦΟΥ                                                                         ΜΥΡΙΝΑ 26 Απριλίου 2023

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ν.ΛΕΣΒΟΥ

Δελτίο τύπου

Το Νοσοκομείο της Λήμνου επισκέφτηκε η υποψήφια βουλευτής Ν. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μαγδαληνή Τούφου, την Τετάρτη 26 Απριλίου, συνοδευόμενη από το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λήμνου, κο Δημήτρη Κουμελά.

Την ίδια μέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη και την προσφορά του αειμνήστου Γιώργου Γεννηματά, παρουσίασε τις προτάσεις μας για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης η Μαγδαληνή Τούφου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κο Τριαντάφυλλο Κανταρά και συζήτησαν για τα κρίσιμα ζητήματα που είναι σε όλους γνωστά και αφορούν ιδίως την έλλειψη της ειδικότητας του ιατρού αναισθησιολόγο, την ανάγκη ενίσχυσης της ιατρικής υπηρεσίας με ειδικότητες χειρουργικής και την εξέλιξη των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο, όπως το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και της ψυχιατρικής κλινικής.

Η κα Τούφου ενημέρωσε τον κο Κανταρά για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και συμφώνησαν ότι ο μόνος τρόπος για να γίνουν ελκυστικές οι θέσεις ιατρών στα επαρχιακά νοσοκομεία είναι η αναβάθμιση των μισθών τους και παροχή γενναίων κινήτρων για την παραμονή τους.

«Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη γιατί δεν πιστεύει σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και κάνει ό, τι μπορεί για να το απαξιώσει», δήλωσε η κα Τούφου «και αυτό το βλέπουμε να εφαρμόζεται στην πράξη στο Νοσοκομείο της Λήμνου»

Στη συνέχεια η υποψήφια βουλευτής Συναντήθηκε με τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου, τον Πρόεδρο, κο Κατσιγιαννόπουλο,  την Αντιπρόεδρο, κα Αναγνωστοπούλου και το μέλος του ΔΣ, κα Μαρκάκη.

«Είναι γνωστό σε εσάς και στους γιατρούς του Νοσοκομείου μας ότι δεν έχω λείψει από κανέναν κοινό αγώνα για τις τραγικές ελλείψεις και την υποβάθμιση του μοναδικού δημοσίου φορέα υγείας του νησιού μας. Συμφωνούμε ότι στη Λήμνο δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα άλλο παρά μόνο Δημόσιο Νοσοκομείο Οποιαδήποτε σκέψη για ιδιωτική παροχή υγείας θα ήταν καταστροφική για τα νησιά μας. Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που λίγο πολύ έχουν παρουσιαστεί και έχουν ως στόχο την περαιτέρω υποβάθμιση των ακριτικών δομών υγείας για να είναι πιο εύκολο να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω», δήλωσε η κα Τούφου και διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της δημόσιας υγείας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συναντήσεις με την Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κα Ευτέρπη Καζόλη και τον Διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας, κο Αθανάσιο Σουσαλή.

« Χωρίς την ενίσχυση των βασικών αυτών υπηρεσιών για ένα Νοσοκομείο δεν επιτυγχάνεται η πλήρης και ορθή φροντίδα των ασθενών. Όταν λείπει ο αναγκαίος αριθμός γιατρών, οι νοσηλευτές/τριες εργάζονται ηρωικά, όπως είδαμε και στην περίοδο της πανδημίας.

Από τον οργανισμό του Νοσοκομείου και το μόνιμο προσωπικό είναι κενές αυτή τη στιγμή οι μισές περίπου οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων μόνιμου διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού. Οι ανάγκες συμπληρώνονται με επικουρικό προσωπικό.

Στο τεχνικό τμήμα απουσιάζουν βασικές ειδικότητες»

Ολοκληρώνοντας, η κα Τούφου επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ευχαρίστησε το προσωπικό, τους Ιατρούς και τους Αγροτικούς Ιατρούς για το δύσκολο έργο της πρώτης επαφής με τους ασθενείς, που επιτελούν όπως επίσης και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που είναι στην πρώτη γραμμή των επειγόντων περιστατικών για την έγκαιρη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

«Δεν είναι τυχαία η ρητή δήλωση του προέδρου μας,  Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προγραμματική κυβερνητική συνεργασία, αν προηγουμένως δεν έχει συμφωνηθεί ότι θα υπερασπιστούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα εργαστούμε για τη θέσπιση ενός σύγχρονου πλαισίου δημόσιων παροχών υγείας, με γενναία χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και εθνικούς πόρους»

 

 

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΥΦΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΟΥ  ΛΕΣΒΟΥ

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button