Περιοδικό

Επιστροφή στην Εδέμ

Επιστροφή στην Εδέμ

Θέλω να γυρίσω πίσω στο σπίτι ! Όταν ο χώρος στενεύει,  με βλέπω να ψάχνω δρομολόγια πλοίων ! Τελικά η κόρη μου και εγώ ψάχνουμε τρόπο να φύγουμε, να γυρίσουμε σπίτι. Ο γαμπρός μου που έρχεται πάντα τον Αύγουστο είναι ο μόνος που δεν τρελαίνεται με όλη αυτή την αναστάτωση. Ο εγγονός μου έχει προς το παρόν άλλα ενδιαφέροντα !

Κάποια στιγμή θα …. ξανα-ανακαλύψει και αυτός την Λήμνο, θα την αγαπήσει πάλι όπως πρώτα, όπως τότε που ήταν μικρός και δεν υπήρχε άλλο νησί στο χάρτη, θα την ξαναβρεί   σαν παλιά αγαπημένη που επέστρεψε!

Πάμε στο σπίτι μας, τι θα πάρουμε μαζί, πως θα τα χωρέσουμε, πάλι μεγάλωσε η πραμάτεια μας,  πότε θα φύγουμε!  Σπίτι μας είναι πάντα η Λήμνος. Επίσης όταν γυρίζεις στο σπίτι σου, μάλλον απαιτείται … τριαξονικό και όχι ένα Station που διαθέτω! Στην Λήμνο θεωρούμε ότι ζούμε στην πίσω πλευρά του φεγγαριού,  πλευρά απροσπέλαστη από τα περισσότερα καθημερινά προβλήματα και επειδή αποφεύγουμε  να ακούμε και ειδήσεις  περνάμε σίγουρα καλύτερα. Νομίζω ότι εδώ ζούμε μια άλλη πιο ενδιαφέρουσα ζωή γεμάτη καινούργιες παραστάσεις που πάντα έχουν μια απροσδιόριστη χρονική πατίνα, κάποιες λες και τις έχουμε ξαναζήσει, ίσως και να τις έχουμε ξαναζήσει και αυτή η περίεργη πορεία στον χρόνο έχει  ομορφιά  !

Χαίρομαι κάθε φορά που γυρίζω  πίσω, το στίγμα άνοιξε στον χάρτη, δεν υπάρχουν άλλες θάλασσες τόσο καθοριστικές για εμάς, όσο το Αιγαίο που η αλμύρα του κυκλοφορεί στο αίμα μας, δεν υπάρχουν άλλα νησιά για εμάς όσο αυτό που μας καθόρισε και θα μας καθορίζει πάντα μέσω ημερών και αναμνήσεων. Όλα αυτά τα βιώματα είναι για όλους μας μοναδικά, είναι η ζωή μας.

Ξανα-αναβιώνουν παραλίες και γιαλοί, ψάχνω την αγαπημένη παραλία των γλάρων, ψάχνω πρόσωπα γνωστά, ψάχνω καλωσορίσματα και χαμόγελα, περιδιαβαίνω σοκάκια και δρόμους γνωστούς, βόλτα στην αγαπημένη αγορά της Μύρινας !

Ψάχνω να βρω τι έχει αλλάξει, αν κάτι έχει αλλάξει, όχι δεν άλλαξαν και πολλά, η βόλτα μου καταλήγει όπως πάντα στο λιμάνι !

Ένας ζεστός καφές με θέα το μικρό λιμανάκι θα με αποζημιώσει για πολλά, είναι από τις στιγμές που περίμενα, που ονειρευόμουν το χειμώνα, από τις στιγμές που αγαπώ!

Το ταξίδι κατά δώ δεν είναι πάντα εύκολο και απροβλημάτιστο, αλλά ο προορισμός  είναι μοναδικός και απόλυτος.

Χαίρομαι την επιστροφή στην Εδέμ, τη δική μας Εδέμ, την πολύτιμη.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button