Φλωμάρια με βούτυρο και μελίχλωρο Λήμνου. Μια αυθεντική πρόταση
Φλωμάρια με βούτυρο και μελίχλωρο Λήμνου. Μια αυθεντική πρόταση
Ένας συνδυασμός με τρία πεντανόστιμα υλικά που παράγει η εύφορη και ευλογημένη γη της Λήμνου. Μια εύκολη, ελαφριά και νόστιμη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φλωμάρια (χυλοπίτες)
6 κουτ. σούπας βούτυρο, κατά προτίμηση πρόβειο
1/3 φλ. τσαγιού σκληρό τυρί μελίχλωρο τριμμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φλωμάρια
Σουρώνουμε και τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα.
Όσο είναι ακόμη ζεστά, προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το τυρί.
Απολαμβάνουμε με επιπλέον τριμμένο τυρί πασπαλισμένο προαιρετικά. Θα δώσει πιο έντονη και αλμυρή γεύση.
Και για επιδόρπιο: Χαλβάς βανίλιας Αχιλλαδέλη, που λιώνει στο στόμα.