Λήμνος

ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ – ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΘΑΝΟΥΣ

ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΘΑΝΟΥΣ

  ΠΕΡ. Β. ΑΙΓΙΑΟΥ

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση έργου «Άμεσων παρεμβάσεων αποκατάστασης επαρχιακού οδικού δικτύου Λήμνου», συνολικού προϋπολογισμού 191.020 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και διαγράμμισης, καθώς και τοποθέτησης πινακίδων σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα εκτελεστεί με την επίβλεψη του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας στην  Π.Ε. Λήμνου.

 Επίσης, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γνωστοποιείται ότι το έργο Παράκαμψης Οικισμού Θάνους, προϋπολογισμού 5.776.068,38 ευρώ  δημοπρατείται τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

Αντικείμενο του έργου είναι η οδική παράκαμψη του οικισμού Θάνους Λήμνου. Η κατασκευή του δρόμου αποφασίσθηκε διότι η υφιστάμενη σύνδεση διέρχεται μέσα από το χωριό Θάνος και είναι ιδιαιτέρως προβληματική λόγω στενότητας (4 μέτρα πλάτος) και με κατά τόπους έντονες κλίσεις.

Η νέα οδός διέρχεται από το κάτω μέρος του οικισμού Θάνους και με κατεύθυνση δυτική – νότια – ανατολική, η οποία συνδέει τα δύο άκρα του επαρχιακού δρόμου Μύρινας – Πλατέως – Θάνους – Κοντιά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρακάμπτει το στενό κέντρο του χωριού και συγχρόνως διασταυρώνει ομαλά τον δρόμο προς την τουριστική περιοχή της παραλίας Θάνους.

Το έργο έχει συνολική έκταση 2,6 χιλιόμετρα και ειδικότερα: α) 2 χιλιόμετρα περίπου η οδός της κυρίας παράκαμψης και β) 600 μέτρα περίπου οι συνδετήριες – δευτερεύουσες οδοί στους κόμβους. Προβλέπεται να διαμορφωθούν, επίσης, δύο ισόπεδοι κόμβοι μορφής «Τ» και ένας ισόπεδος κόμβος μορφής σταυρού.

Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο οποίο ήδη έχει ενταχθεί από το 2018 με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button