ΑνακοινώσειςΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Ετσι μπραβο ! «ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ- ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»

Το “Ετσι Μπράβο!”  του τιτλου επισημαίνει την ποιότητα της Εκδήλωσης,   η οποία  ειναι περσινού επίπεδου, προ κορονοϊου δηλαδή… Να υπενθυμίσουμε την ανάγκη τήρησης των μέτρων που δεν ειναι μόνο υπόθεση του κοινού  αλλά και της διοργανώτριας αρχής (Δήμος).

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ

 «ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ- ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»

Κυριάκη 2 Αυγούστου 2020 στις 21:30, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας

Ο καταξιωμένος βιολιστής Κυριάκος Γκουβέντας μαζί με  μουσικό σχήμα, το οποίο περιλαμβάνει τους Βασίλη Κασούρα (ούτι-τραγούδι), Βαγγέλη Πασχαλίδη (σαντούρι), Δημήτρη Μαυράκη (κιθάρα – τραγούδι) θα παρουσιάσουν την ιστορία του καφέ Αμάν μέσα από τα τραγούδια της σμυρναίϊκης σχολής που έφεραν οι πρόσφυγες το 1922.

Η παράσταση είναι διαρθρωμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται τραγούδια ανωνύμων συνθετών, των οποίων η καταγωγή χάνεται στο βάθος του χρόνου και στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τραγούδια επωνύμων συνθετών. Οι μουσικές αυτές παραδόσεις διαμόρφωσαν μετέπειτα το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι.

Tην αφήγηση των κειμένων θα κάνει η Ισμήνη Καλτσούνη, ενώ την παράσταση θα συνοδεύσει το τμήμα παραδοσιακών χορών του Μ.Ε.Α.Σ «Λήμνος».

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λήμνου και η είσοδος είναι δωρεάν

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button