Ανακοινώσεις

Έτσι λειτουργούν τα ΚΕΠ

LimnosNea.gr : Η ανακοίνωση που λάβαμε  είναι απάντηση σε δημοσίευμα Λεσβιακης εφημεριδας. Όμως τη δημοσιεύουμε και εμείς, αν και Λημνιακό site,  γιατι καποια απο τα ανεφερομενα στοιχεια αφορουν και στους Λημνιους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε απάντηση άρθρου της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου» με τίτλο «Καμία εξυπηρέτηση» που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Τρίτης 22/12/2020 πρέπει να επισημανθούν τα εξης:

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών με εγκύκλιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Α.Π.:32821 ΕΞ 2020 /20-11-2020), από 23 Νοεμβρίου 2020 μέχρι νεωτέρας, λειτουργούν σε όλη τη χώρα από 7:30 π.μ. έως 15:30 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή. Η προσέλευση των πολιτών – όπως αυτολεξεί αναφέρει η εγκύκλιος – θα γίνεται  αυστηρά κατόπιν τηλεφωνικής προ συνεννόησης (ραντεβού) ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τους και συνωστισμός και να διεκπεραιώνονται  χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών.

Το ΚΕΠ Μυτιλήνης, δια του  Διευθυντή κ. Μιχαλακέλλη και της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Αλεξανδρή, στις 20/11/2020  εξέδωσε δελτίου τύπου, για να ενημερωθούν οι δημότες σχετικά με το νέο ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των Κ.Ε.Π. από τις 23/11 και εφεξής.

Οι τρεις εναπομείναντες υπάλληλοι (οι υπόλοιποι ζήτησαν και έλαβαν άδεια ειδικού σκοπού), πραγματικά αυτό το διάστημα υπερέβαλλαν εαυτούς προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δημότες, σε μια περίοδο που «έτρεχαν» διαγωνισμοί και αιτήσεις, που απαιτούσαν πλήθος δικαιολογητικών. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω του ermis.gov και των θυρίδων πολλαπλασιάστηκαν και οι υπάλληλοι απασχολούνται αποκλειστικά με την διεκπεραίωση τους, Σάββατο και Κυριακή εκτός ωραρίου.  Παρόλες τις εγγενείς δυσχέρειες  οι πολίτες που επιλέγουν την φυσική παρουσία και ιδιαίτερα αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ,εξυπηρετούνται το γρηγορότερο δυνατό ακόμη και χωρίς ραντεβού.

Στους ελάχιστους, που «αντιδρούν», τις περισσότερες φορές προσερχόμενοι χωρίς ραντεβού, ή επείγον αίτημα, με ανάγωγη ή ακόμα και υβριστική συμπεριφορά, αντιπαραβάλλεται η καθολική αποδοχή των δημοτών, που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για το ΚΕΠ Μυτιλήνης. Μια υπηρεσία που αποδεδειγμένα δέχεται, το μεγαλύτερο όγκο αιτημάτων και αριθμό προσέλευσης πολιτών, απ’ όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της Λέσβου.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button