Επίκαιρα

Φωτοβολταϊκα σε 800 στρέμματα θυμαροτόροπο.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΗΜΝΟΥ

ΠροςΤον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Για την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή ΚΑΜΑΡΩΤΟ της κοινότητας Σκανδάλης

   Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9 Οκτωβρίου 2020, πήραμε δύο ημέρες πριν ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης την έγκριση ή μη των περιβαλλοντικών όρων για το έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή ΚΑΜΑΡΩΤΟ που ανήκει στα διοικητικά όρια της κοινότητας Σκανδάλης.

Όπως διαπιστώνουμε από τη σχετική μελέτη, πρόκειται να δεσμευτεί στην περιοχή μια έκταση 800 περίπου στρεμμάτων τα οποία πληροφορούμαστε ότι είναι ιδιόκτητα. Επιπλέον η περιοχή είναι ένας από τους μεγαλύτερους θυμαρότοπους του νησιού στον οποίο δραστηριοποιούνται μελισσοκόμοι.

Επειδή για τη σχετική μελέτη δεν έχουν ενημερωθεί, ούτε έχει ζητηθεί η γνώμη των κατοίκων της περιοχής και των μελισσοκόμων, θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πως και πόσο θα επηρεαστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων όχι μόνο  της περιοχής αλλά και του νησιού και ζητούμε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος αυτού για να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις τόσο με την κοινότητα Σκανδαλίου, όσο και με το Σύλλογο των μελισσοκόμων του νησιού.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button