ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Για γέλια και για κλάματα. Για το Μούδρο που φθίνει…

Για γέλια και για κλάματα.

Της Βαρβάρας Βαγιάκου Βλαχοπουλου

Με την όπισθεν που λέμε.Θυμόσαστε παλιά στη Μύρινα τον Μασούρια που ντελάλιζε το πλοίο της γραμμής;

Στα χωριά τον ταχυδρόμο που ντελάλιζε τον ερχομό του στον καφενέ;

Ε στο Μούδρο την «συμπρωτεύουσα» με τους 1000 περίπου κατοίκους,με γυμνάσια και Λύκεια που διαδυκτιακά αποσπούν βραβεία και διακρίσεις,με Λιμενικό σώμα και αντιδήμαρχο έστω,με μικρές ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων που κάθε χρόνο αυξάνονται και παραλίες ζηλευτές που κατακλύζονται από χιλιάδες τουρίστες,άκουσον άκουσον θα λαμβάνουμε την αλληλογραφία μας από τα σούπερ Μάρκετ της δηλωμένης αρεσκείας μας.

Σε καταπεπτωκυία κατάσταση το χωριό όταν πήρε το μαντάτο.

Γιατί; Διότι προοδεύουμε σταδιακά στο νησί με την όπισθεν.

Γιατι δεν δικαιούμαστε ταχυδρομικών προνομίων,ούτε εμείς,ούτε όλα τα χωριά της ανατολικής Λήμνου συμπεριλαμβανομένης της Ανεμόεσσας. Απο το ταχυδρομείο Μούδρου εξυπηρετούνται όλοι

Προς το παρόν θα συνεχίσει την λειτουργεία του (που ούτε ενοίκιο δεν πληρώνει,είναι το κτήριο δικό μας )…με την υπέροχη υπάλληλο την Ελισσάβετ ,που κατά λάθος ο θεός της έδωσε δυο χέρια.Έπρεπε να την έκανε σαρανταποδαρούσα.Τι να προλάβει η κοπέλα,την διανομή,τις πληρωμές,τα δέματα που κατακλύζουν το χώρο …ευτυχώς που την προίκισε ο θεός με πολύ εργατικότητα,εξυπνάδα,καλωσύνη και ένα γλυκό χαμόγελο που σε σκλαβώνει.

Αντί λοιπόν να της βάλουν βοηθό ,της έχουν κρεμάσει ένα εκκρεμές εδώ και τρία χρόνια, με ημερομηνία εκπνοής της μπαταρίας του.

Με λίγα λόγια τα ΕΛΤΑ ,επιθυμούν να κλείσουν του Μούδρου το ταχυδρομείοοοοοο!

Τι κάνουν οι αρχές; Άγνωστο.Προφανώς ότι έκαναν όταν μας πήραν τον ΟΤΕ ,τις τράπεζες όλες τις υπηρεσίες και μας άφησαν ένα αγροτικό ιατρείο χωρίς γιατροοοό κι ένα κρεββάτι ιατρικό με τις ζελατίνες του ακόμα.

Παραμύθι για αγρίους μοιάζει ε;

Ξέρω θα ακουστεί η καραμέλα δεν έχουμε καμμία αρμοδιότητα εμείς.Ασχολίαστο.

Απλά πρέπει να αποδεχτούμε χωριανοί,πως αν θέλουμε να ταχυδρομήσουμε ένα έγγραφο,ένα γράμμα,ένα δέμα …θα σηκωνόμαστε πουρνό πουρνό ,θα παίρνουμε το λεοφωρείο,ως να ξαναεκπαιδευτούμε να ζεύουμε τα γαϊδουράκια μας ,να παίρνουμε το καπίστρι και τα χρονάκια μας και να κατεβαίνουμε στο Κάστρο να ξεπερετηθούμε.

Χάνι υπάρχει μπάρεμ για τα ζά;

Σούμπρα για να τα ποτίσουμ;

Καλημέρα στους απανταχού της Λήμνου ακηκοότας.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button