Επίκαιρα

Για τα σοβαρά προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Λαύριο

ΚΚΕ – Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

 

Θέμα: Για τα σοβαρά προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο

 

Αναστάτωση και ταλαιπωρία για τους επιβάτες της ακτοπλοϊκής γραμμής της Λήμνου με το Λαύριο, έχουν προκαλέσει οι επαναλαμβανόμενες ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων της εταιρίας SEAJETS.

Συγκεκριμένα, μετά την απροειδοποίητη ακύρωση του δρομολογίου της 10/7/2021 του πλοίου AQUA BLUE, το πλοίο αντικαταστάθηκε από το πλοίο SUPER RUNNER JET της ίδιας εταιρείας, το οποίο εκτός από το γεγονός ότι είναι μικρότερης χωρητικότητας σε επιβάτες και αυτοκίνητα, συνεχίζει τις επαναλαμβανόμενες ακυρώσεις, καθυστερήσεις, αλλαγές δρομολογίων.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η ταλαιπωρία και τα επιπλέον έξοδα με τα οποία επιβαρύνονται οι επισκέπτες του νησιού και όσοι από τους κατοίκους ταξιδεύουν στην Αθήνα για δουλειές ή και για θέματα υγείας, αλλά και οι επιπτώσεις στους επαγγελματίες του νησιού που εξαρτώνται από τον τουρισμό, εν μέσω τουριστικής σεζόν και τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στην τροφοδοσία του νησιού.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει άμεσα ώστε

  • Να υπάρξουν σταθερά και πυκνά δρομολόγια στη γραμμή Λαυρίου – Αγίου Ευστρατίου – Λήμνου με πλοίο αξιόπλοο, σύγχρονο και μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες και αυτοκίνητα.
  • Ποιοι είναι οι όροι της σύμβασης που υπέγραψε η εταιρεία με το υπουργείο και αν αυτοί τηρούνται με το υπάρχον πλοίο SUPER RUNNER JET.
  • Να αποζημιωθούν οι επιβάτες και οι επαγγελματίες του νησιού που πλήττονται από τις απαράδεκτες ακυρώσεις, καθυστερήσεις, αλλαγές των δρομολογίων της συγκεκριμένης γραμμής.

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button