Ανακοινώσεις

Για την υποβάθμιση των Υπερησίων ΟΑΕΔ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την υποστελέχωση του ΟΑΕΔ και την υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ

   Η κατάργηση μιας σειράς υπηρεσιών προς τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού μας, συνεχίζεται. Μετά την κατάργηση των γραφείων εκπαίδευσης, της εφορίας, του ΟΤΕ και άλλων υπηρεσιών, ήρθε και η κατάργηση του τοπικού ανταποκριτή του ΟΑΕΔ και η υποβάθμιση των λειτουργιών των ΕΛΤΑ για να μας δείξει για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης ακόμη και βασικών παροχών υπηρεσιών, έχει συνέχεια και από αυτή την κυβέρνηση. Διαλύουν τα δικαιώματα και την εξυπηρέτηση του λαού και μάλιστα ακριτικών νησιών, όπως είναι η Λήμνος. Και αυτό το κάνουν για χάρη της πολιτικής του «κόστους – οφέλους», (γι’ αυτούς, οι υπηρεσίες που δεν φέρνουν οφέλη ανάλογα με το κόστος λειτουργίας τους, δε χρειάζεται να υπάρχουν), της πολιτικής της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων.

  Στηρίζουμε τα αιτήματα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου για την επαρκή στελέχωση του ΟΑΕΔ στο νομό Λέσβου και του σώματος επιθεώρησης εργασίας. Η υποστελέχωση αυτών υπηρεσιών πάει πακέτο με την ικανοποίηση των αιτημάτων των επιχειρηματικών ομίλων και των εργοδοτών για φθηνή και απλήρωτη εργασία, από τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το 90% των ανέργων δεν παίρνει ούτε αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Η υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ, δεν είναι άσχετη με τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους, σε βάρος βέβαια της τσέπης των κατοίκων του νησιού μας. Απαιτούμε την επαρκή στελέχωσή τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των κατοίκων της Λήμνου.

Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση για τα παραπάνω προβλήματα και τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών στο νησί μας και να απαιτήσουν τη λύση τους μαζί με τους συλλόγους και τα σωματεία του νησιού μας.

Μύρινα 29-1-2021

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button