Περιοδικό

Γονείς, ένας δρόμος για τα παιδιά σας – επένδυση ζωής !

Γράφει ο Κώστας Δικράνης

ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αγαπητοί γονείς,

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως οι καιροί αυτοί είναι πολύ δύσκολοι. Πολύ πιο δύσκολο το γεγονός πως σε κάποιες οικογένειες τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, πόσο μάλλον να πληρώσουν ώστε το παδί τους να συμμετέχει σε μια δραστηριότητα. Ποια είναι όμως πραγματικά αυτά τα βασικά;

Σαν πρωην αθλητής, νην προπονητής αλλα και γονιός σ αυτην την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, θα ήθελα να δώσω μια απάντηση σ αυτό το ερώτημα, απο τη δική μου μεριά. Εργάζομαι ως προπονητής σε έναν σύλλογο εδω και λίγα χρόνια. Ολα αυτά τα χρόνια έχω γίνει αυτόπτης μάρτυρας πολλών καταστάσεων, είτε καλών, είτε κακών. Εκανα πολλους φίλους. Είδα πολλούς απο αυτούς να κερδίζουν, να κερδιζω και γω μ αυτούς, αλλά και να χάνω απο αυτούς. Σαν παιδί περνώντας τις πύλες ενός συλλόγου, μιας οικογένειας που μόλις τοτε θα γνωριζα, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι αυτό θα είναι κάτι παραπάνω από μια εξωσχολική δραστηριότητα. Παθιάστηκα πολύ, γέλασα πιο πολύ, πιέστηκα ακόμα περισσότερο και τέλος θυσίασα πολλά πράγματα απο την παιδικότητα μου για να πετύχω τους στόχους μου.
Αποφάσισα αυτή η <<εξωσχολική δραστηριότητα>> , η αγάπη μου, το πάθος μου, αυτή η δημιουργική στιγμη της ημέρας, να γίνει η μελλοντική δουλειά μου. Χειμώνα – καλοκαίρι λοιπόν, παντα με γνώμονα την άθληση και την δημιουργικότητα προσπαθώ να πείσω τους μικρούς αθλητές και τους γονείς τους πόσο σημαντικό είναι ένα παιδι να αθλείται και να δημιουργεί. Πόσο βασικό είναι να ζήσει αυτές τις στιγμες που θα του μείνουν χαραγμένες στο υπόλοιπο της ζωης του.
Κάτω απο την σωστή καθοδήγηση όλων αυτών των ανθρώπων που κατάφεραν και έκαναν την αγάπη τους για το αθλημα τους επάγγελμα και θέλησαν να το μοιραστούν, αγαπητοί γονείς να είστε σίγουροι πως όταν το παιδί σας περάσει τις πόρτες ενός συλλόγου θα ανακαλύψει πρακτικά, ιδανικά και αξίες που διαβάζει γι αυτά από την πρώτη μέρα που πήγε σχολείο. Θα μάθει πως οταν είναι κουρασμένο και αισθάνεται σα να το εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του και θέλει να σταματήσει, δεν θα το κάνει. Και αυτό θα μάθει να το κάνει σε όλη του τη ζωή. Η πειθαρχεία θα το κάνει πραγματικά να σέβεται το σώμα του και να συνεργάζεται με τους συναθλητές του και ισως μελλοντικά με τους πραγματικούς φίλους του. Θα μάθει πως η πραγματική ανεμελιά δεν βρίσκεται πίσω από μία οθόνη, αλλα αλλού.
Επιπλέον θα μάθει να διαχειρίζεται την απογοήτευση, όταν δεν πάρει αυτό το αποτέλεσμα που ήλπιζε. Να μάθει πως όσες φορές κι αν πέσει, πρέπει πάντα να σηκώνεται, μέχρι να φτασει τους στόχους του, αυτούς τους στόχους που έβαλε σε ένα βράδυ αλλα θέλει μια ζωή για να τους πετύχει.
Σ αυτόν τον σύλλογο που του έδωσε το δικαίωμα να μπορέι να ονειρεύεται, σ’ αυτόν τον σύλλογο, αγαπητοί γονείς να πάρετε από το χέρι το παιδί σας και να το οδηγήσετε, και να είστε σίγουροι πως από εκεί θα βγεί ένας ολοκληρωμένος ανθρωπος – ΜΕΓΑΛΗ επένδυση!

Ενας πρώην μικρός αθλητής του Ναυτικου Ομιλου Λημνου – ΝΟΛ _

LimnosNea.gr: στη φωτογραθια τα Παιδιά – Αθλητές του ΝΟΛ με τον Προπονητή τους Κώστα Δικράνη, πρώτο απο αριστερά !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button