Ανακοινώσεις

Γυμνασιο Μουδρου : Εκδρομή στη Μύρινα μετά απο δυο χρόνια… κορονοϊου – Τι είδαν, που πήγαν !

Εκδρομή στη Μύρινα πραγματοποίησε μετά από δύο χρόνια περιορισμών το Γυμνάσιο Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” την Τετάρτη, 16 Μαρτίου, και θέλησε να συνδυάσει μια ποικιλία δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, για να αισθανθούν οι μαθητές τη σημασία των εκπαιδευτικών περιπάτων και τον πλούτο των γνώσεων που μπορεί να προκύψει μέσα από διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο απόλαυσαν οι μαθητές της Α και κάποιοι της Β Γυμνασίου στον μαγικό χώρο του Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου του Δημου Λήμνου, όπου εκτιθεται η καταπληκτική συλλογή του Χρήστου Μπουλώτη. Παιχνίδια όλων των εποχών και των γεωγραφικών συντεταγμένων, η ιστορία των κοινωνιών όπως καταγράφεται μέσα από το παιδικό παιχνίδι. Στο χώρο του Μουσείου υποδέχθηκε τους μαθητές ο κ. Σφούνης. Οι εκπαιδευτικοί του ΓΕ.Λ. Μύρινας και ΕΠΑ.Λ. Μύρινας είχαν αφήσει στο μουσείο ως παρακαταθήκη ένα πολύ όμορφο παιχνίδι “κρυμμένου θησαυρού” το οποίο βοήθησε τους μαθητές του Γυμνασίου να εξερευνήσουν το χώρο και να ανακαλύψουν τα μυστικά του. Η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Καραογλανη Χριστίνα, καθηγήτρια καλλιτεχνικών, έκανε την επίσκεψη βιωματική και ώθησε τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροποίητα παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, απλά και όμορφα όπως παλιά, τα οποία θα ολοκληρωθούν και θα εκτεθούν σε αίθουσα του Γυμνασίου. Τα παιδιά βοήθησαν στο παιχνίδι της γνώσης οι εκπαιδευτικοί κ.Καβουρα Ελένη, κ. Ραιτσινη Χρύσα, κ. Κακαλοπούλου Δάφνη, η ψυχολόγος του σχολείου μας κ. Δουργουνακη Μαρία και η κοινωνική λειτουργός κ. Χαριοπολιτου Παναγιώτα.

Μια άλλη ομάδα μαθητών της Β΄και Γ΄Γυμνασίου περιηγήθηκε στο κάστρο της Μύρινας. Οι μαθητές γνώρισαν τα μονοπάτια του κάστρου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του από τον εκπαιδευτικό της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, κ. Τσερκέζη Λευτέρη, φιλόλογο. Την περιήγηση οργάνωσε ο εκπαιδευτικός κ. Λασκαρέλιας Βασίλης και τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Ντάκου Κατερίνα, και Γιακισικλή Γεωργία.

Τέλος, συνάντηση με το Δήμαρχο Λήμνου κ. Μαρινάκη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β Γυμνασίου που συμμετέχουν στο διαγωνισμό “Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης” του δικτύου ΔΆΦΝΗ. Ο κ. Μαρινάκης με εξαιρετική προθυμία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά των μαθητών να του παρουσιάσουν την πρότασή τους για τον τομέα ” απορρίμματα” με τον οποίο ασχολούνται, ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα του νησιού μας. Άκουσε με προσοχή τις προτάσεις και τις σκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών, τους ενημέρωσε για τα σχέδια του Δήμου στον τομέα αυτό και τις προοπτικές που ανοίγονται για το νησί της Λήμνου στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας.

Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το χρόνο που διέθεσε και τη διάθεσή του να επικοινωνήσει με τα παιδιά συναντώντας μας στα πλαίσια της εκδρομής μας, καθώς και για την ενθαρρυντική του στάση στην πρόταση που ετοιμάζουμε να καταθέσουμε.

Μια γεμάτη ημέρα με όμορφες εμπειρίες για όλους όσους συμμετείχαμε.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button