Επίκαιρα

Η  αντικατάσταση του 46χρονου AQUA STAR, με το συνομήλικο ΑQUA BLUE ειναι κοροϊδία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 10/09/2021

Καταψηφίσαμε την πρόταση του Δημάρχου γιατί η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λαυρίου – Αγ.Ευστρατίου – Λήμνου – Καβάλας. Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι η  αντικατάσταση του 46χρονου προβληματικού πλοίου AQUA STAR, με το συνομήλικο και εξίσου προβληματικό ΑQUA BLUE μόνο ως κοροϊδία μπορεί να χαρακτηριστεί απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Θεωρούμε ότι η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για ματαίωση της κινητοποίησης αποτελεί σοβαρή υποχώρηση, υπό το βάρος των αξιώσεων της εφοπλιστική εταιρείας και των αμφίσημων απαντήσεων του πολιτικού προσωπικού τους, δηλαδή της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση – συγκέντρωση την Παρασκευή 10 του Σεπτέμβρη στις 11 μ. μ. στο λιμάνι, στο χώρο κατάπλου του πλοίου, ως συνέχεια της κινητοποίησης των εργατικών σωματείων της Τετάρτης 25 Αυγούστου, προτάσσοντας το πλαίσιο αιτημάτων από το ψήφισμα της συγκέντρωσης αυτής.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA STAR στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – από σύγχρονο, ασφαλές, αξιόπλοο πλοίο, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, και σταθερά δρομολόγια. Κάλυψη όλων των ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ανάλογης ποιότητας πλοία.
  • Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
  • Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.

Μύρινα 10-9-2021

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

LimnosNea.gr: Το ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ (φωτογραφία)

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button