Απόψεις

Η δική μας Τάνια (Μερίκα) στις επιτελικές θέσεις του Μπάσκετ!

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΝΙΑ!

Κάθε μέρα επιβεβαιώνεται, ότι όταν ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ μεσουρανούσε  στην Α1 basket League, το νησί μας φιλοξένησε την ελίτ του Ελληνικού Μπάσκετ.

Έτσι, μετά τον Σωτήρη Μανωλόπουλο που βρίσκεται σήμερα στο τιμόνι της εθνικής μας ομάδας, καταγράφουμε άλλη μια ηχηρή παρουσία στην κορυφή της διαιτητικής πυραμίδας. 

Αναφερόμαστε στην Τάνια Μερίκα, την Πρόεδρο του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, τη δική μας Τάνια, όπως συνηθίσαμε να λέμε, η οποία προτάθηκε από τον νεοεκλεγμένο Πρόεδρο της ΕΟΚ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης) κ. Βαγγέλη Λιόλιο, μαζί με τον Χρήστο Χριστοδούλου, να ηγηθούν της προσπάθειας βελτίωσης και αναβάθμισης του χώρου της διαιτησίας πανελλαδικά ως βασικοί του συνεργάτες! Πολύ μεγάλη τιμή και αναγνώριση!

O νέος Πρόεδρος έξελέγη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2021  με ποσοστό 54,8% , με δεύτερο τον Παναγιώτη Φασούλα με 30,2%, αντικαθιστώντας τον Γεώργιο Βασιλακόπουλο.Την ίδια ώρα εξελέγη  ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο κύριος Βαγγέλης Λιόλιος είναι παιδίατρος, επιτυχημένος επιχειρηματίας και Πρόεδρος του  ΠΡΟΜΗΘΕΑ.

Αποδεικνύεται λοιπόν στην πράξη, ότι τα δυο αυτά χρόνια του ΗΦΑΙΣΤΟΥ στην Α1 basket League, μάθαμε, διδαχθήκαμε από τους καλύτερους, χαρήκαμε την παραμονή τους στο νησί μας, ζήσαμε μαζί τους ανέλπιστες χαρές και καταγράψαμε εξαιρετικές μπασκετικές διαδρομές,

Σήμερα, με το βλέμμα νοσταλγικά στο χθες, με μεγάλη  χαρά ,σας παραθέτουμε το δημοσίευμα που είδαμε και δεν μας άφησε ασυγκίνητους!

Πως θα μπορούσε άλλωστε ,όταν πρόκειται για τους δικούς μας ανθρώπους.

 

ΝΙΤΣΑ  ΔΩΡΑ

Χριστοδούλου, Μερίκα οι συνεργάτες του Λιόλιου σε Διαιτητές και Κριτές

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανακοίνωσε στους προέδρους των Ενώσεων ποιοι θα ηγηθούν του χώρου των Διαιτητών και των Κριτών…

Ο Χρήστος Χριστοδούλου και η Τάνια Μερίκα «χρίστηκαν» με το πιο επίσημο τρόπο οι άμεσοι συνεργάτες του Βαγγέλη Λιόλιου στους τομείς της Διαιτησίας και των Κριτών. Με σταθερά βήματα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ συμπληρώνει μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου το «παζλ» στον τομέα της Διαιτησίας.

Ο Λιόλιος ανακοίνωσε τους Χριστοδούλου, Μερίκα

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής δια ζώσης συνάντησης του Βαγγέλη Λιόλιου με τους προέδρους όλων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών ανακοινώθηκαν οι 2 άμεσοι συνεργάτες του. Η συζήτηση με τους παράγοντες είχε ως θέμα την εύρυθμη λειτουργία των Ενώσεων, την αναβάθμισή τους και την πολλαπλή διοχέτευση του μπάσκετ στην κοινωνία, επικεντρώνοντας στη μαθητική κοινότητα.

Παράλληλα, παρουσίασε τους συνεργάτες του στο χώρο της Διαιτησίας: Τον Χρήστο Χριστοδούλου και την Τάνια Μερίκα, η οποία ορίστηκε ως υπεύθυνη στο χώρο των Κριτών πανελλαδικά. Κι αν για τον Πατρινό εν δυνάμει πρόεδρο της ΚΕΔ γνωρίζαμε, αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της προέδρου του Συνδέσμου Κριτών Αττικής.  

Η ομιλία του Χριστοδούλου στους προέδρους των Ενώσεων

Ο Χρήστος Χριστοδούλου στην ολιγόλεπτη ομιλία του ανέφερε, ότι «πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία, να αποκτήσουμε Διαιτητές σε όλες τις κατηγορίες και όλοι μαζί να εργαστούμε για το καλό του αθλήματος, που όλοι από κοινού υπηρετούμε». Τόνισε δε, ότι εκτός από καλούς διαιτητές, έχουμε ανάγκη  από καλά παιδιά.

Τ. Μερίκα: Στόχος η βελτίωση των Κριτών

Η Τάνια Μερίκα, από την άλλη, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΟΚ αφενός, για την δυνατότητα που δίνει στο χώρο των Κριτών, ισοσκελίζοντας το τρίγωνο της Διαιτησίας και αφετέρου, για την τιμή που απονεμήθηκε στο πρόσωπό της με την ανάθεση αυτής της ευθύνης.

Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. «Στόχος μας θα είναι η βελτίωση του χώρου των κριτών, η συνεχής επιμόρφωση και η επίλυση όλων εκείνων των θεμάτων που απασχολούν τους Κριτές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Who is Who της Τάνιας Μερίκα

Η Τάνια Μερίκα είναι πρόεδρος στο Σύνδεσμο Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής από το 1992 μέχρι σήμερα. Έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε όλα τα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα, στην Α1 και σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Κορωνίδα αποτέλεσε ο τελικός της Ολυμπιάδας των Ανδρών μεταξύ των ομάδων της Ιταλία και της Αργεντινής το 2004 στην Αθήνα.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση χρόνια πριν, όταν θεώρησε ότι έκλεισε αυτός ο κύκλος για εκείνη. Επικεντρώθηκε στη Διοίκηση του Σ.Κ.Κ.Α και στην επιμόρφωση τόσο των μελών της όσο και των Συνδέσμων Κριτών στον Ελλαδικό χώρο, που ζήτησαν τη βοήθειά της.

Η «Σιδηρά Κυρία» στο «τιμόνι» των Κριτών

Ο Σύνδεσμος Κριτών της  Αττικής με την παρουσία της έχει αλλάξει πρόσωπο σε διοικητικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και γενικά λειτουργικό επίπεδο. Ενώ οι εμφανίσεις των μελών της, συζητιούνται θετικά σε όλα τα γήπεδα.

Κατά το παρελθόν, έχουν αποδοθεί στην Τάνια Μερίκα διάφορα προσωνύμια, με κυρίαρχο αυτό που τη συνοδεύει: Η Σιδηρά Κυρία του Ελληνικού Μπάσκετ…

Χρήστος Χριστοδούλου και Τάνια Μερίκα, λοιπόν, στο «τιμόνι» της Ελληνικής διαιτησίας με τη διορατική ματιά του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου…

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button