Περιοδικό

Η γέφυρα Λήμνου – Καβάλας

Η γέφυρα Λήμνου – Καβάλας

 

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Εδώ και 40 χρόνια το μόνιμο πρόβλημα της Λήμνου είναι η ανεπάρκεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, ο Δήμος, όλοι οι παράγοντες με αγανάκτηση βλέπουν ότι οι πολιτικοί τους δουλεύουν ψιλό γαζί. Άλλα υπόσχονται προεκλογικά, κι άλλα κάνουν όταν έλθουν στην εξουσία. Μεγάλα λόγια προεκλογικά, λαγούς με πετραχήλια. Μετά τις εκλογές, όμως, όχι μόνον ξεχνούν τις υποσχέσεις, αλλά πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τους δουλεύουν κανονικά, αποφεύγοντας να λύσουν τα προβλήματα με διάφορες προφάσεις και τεχνάσματα. Είναι απίστευτη η υποκρισία, οι σοφιστείες και τα ψέματα.

Ένας από τους κατοίκους, ευσεβής, αγανάκτησε από τις καθυστερήσεις, τις ματαιώσεις των δρομολογίων και τις συχνές αλλαγές. Κι έκανε την προσευχή του,

 

«Μεγαλοδύναμε Κύριε, εσύ μπορείς να κάνεις τα πάντα. Σε παρακαλώ, φτιάξε μια μεγάλη γέφυρα να ενώνει το νησί μας με την Καβάλα ή τη Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα, όπως η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Για να μην ταλαιπωρούμαι όταν έχω ανάγκη να ταξιδέψω».

 

Αμέσως ήλθε η απάντηση του Κυρίου,

«Τέκνον μου, αυτό που ζητάς είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Όχι ότι δεν μπορώ να το κάνω, αλλά η απόσταση Λήμνου – Καβάλας είναι 48 ναυτικά μίλια – για τη Θεσσαλονίκη ακόμα μεγαλύτερη. Για μια τέτοια γέφυρα θα χρειαστούν πάνω από 28.000.000.000.000.000 τρισεκατομμύρια τόνοι μπετόν, άλλα τόσα τρισεκατομμύρια κυβικά σίδερα και άλλα υλικά… Καλύτερα να μου ζητήσεις κάτι άλλο, πιο εύκολο…».

 

«Τότε, Κύριε, θα ήθελα κάτι που δεν στοιχίζει τίποτα, αλλά θα απαλλαγώ από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που με βασανίζει. Όταν ακούω τους πολιτικούς, θα ήθελα να μπορώ να καταλαβαίνω πότε λένε την αλήθεια και πότε λένε ψέματα. Βαρέθηκα να με δουλεύουν, ιδίως προεκλογικά, που έρχονται εδώ στο νησί τόσα χρόνια και υπόσχονται τα πάντα, χωρίς να τα κάνουν»

 

Ο Κύριος, τότε, απάντησε,

«Αυτό που ζητάς, τέκνον μου, είναι ακόμα πιο δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να ικανοποιηθεί… Καλύτερα να εξετάσω το προηγούμενο αίτημά σου, για τη γέφυρα…».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button