Επίκαιρα

Η γιαλαντζί Σύνοδος Κορυφής

Η γιαλαντζί Σύνοδος Κορυφής

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Θα συνεδριάσουν, λέει, για να πάρουν μέτρα κατά της Τουρκίας, ύστερα από τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, παραβιάσεις και εκβιασμούς στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και παλαιότερες στον Έβρο κλπ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Πρώτα-πρώτα, όπου ακούς πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει, δηλαδή μέχρι να συνεννοηθούν 28 άτομα με διαφορετικά μυαλά και συμφέροντα δύσκολα να υπάρξει ομοφωνία.

Δεύτερο, αυτοί που ο λόγος τους περνάει και επηρεάζουν περισσότερο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στο ΝΑΤΟ, είναι παραδοσιακά φίλοι της Τουρκίας, ιδιαίτερα η Γερμανία, που έχει μεγάλα συμφέροντα και επενδύσεις στην Τουρκία, και μάλιστα αυτήν εποχή προεδρεύει στην Ε.Ε.

Τρίτο, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Εδώ και 50 χρόνια η Τουρκία έχει εισβάλει στρατιωτικά σε ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Κύπρο και άλλα 25 χρόνια έχει κηρύξει τον πόλεμο μαζί μας με το περίφημο Cazus Beli. Τα μαχητικά αεροπλάνα της καθημερινά παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο και την ώρα που τα 28 κράτη θα «συσκέπτονται» τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας μαζί με τα ερευνητικά της σκάφη θα αλωνίζουν στην υφαλοκρηπίδα Ελλάδας και Κύπρου και την ανατολική Μεσόγειο. Και στην Αγία Σοφία οι ιμάμηδες κάνουν προσευχές. Και ζητούν να μας πάρουν και τη Θράκη. Και ζητούν να πάρουν 17 ελληνικά νησιά σε κάτι «γκρίζες ζώνες». Και να αποστρατιωτικοποιήσουμε όλα τα νησιά μας στο Αιγαίο.

Οι ευρωπαίοι μας συνεταίροι, λοιπόν, αντί να πάρουν μέτρα και κυρώσεις, μας λένε το αντίθετο. Καθίστε στο τραπέζι Ελλάδα και Τουρκία και συζητήστε, από την περιουσία και την κυριαρχία σας τι θα δώσετε στην Τουρκία.

 

Όλα αυτά θυμίζουν ένα παλιό θέμα που απασχόλησε εδώ και αιώνες γλωσσολόγους, θεολόγους και άλλους επιστήμονες, δηλαδή  ποια γλώσσα άραγε να μιλούσαν οι πρωτόπλαστοι στον παράδεισο.

Σύμφωνα με όλες τις συστηματικές και εκτεταμένες έρευνες και μελέτες από διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια, οι ειδικοί κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

Ο Αδάμ και η Εύα μιλούσαν σίγουρα Ιταλικά, διότι η γλώσσα αυτή εκφράζει καλύτερα τον έρωτα (Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Αντώνιος και Κλεοπάτρα, κ.ά.).

Ο καταραμένος όφις τους εξαπάτησε στα Αγγλικά, διότι η γλώσσα αυτή είναι η πιο κατάλληλη για τη διπλωματία (όπως δηλαδή θα συζητήσουν αυτές τις μέρες στη Σύνοδο Κορυφής).

Τέλος, μετά που αμάρτησαν οι πρωτόπλαστοι, ο άγγελος τους έδιωξε από τον παράδεισο, στα Τουρκικά!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button