ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Στο Γυμνάσιο Μύρινας συνεχίζουν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ, οχι μονο για τις Μάσκες

Με παλμό και αποφασιστικότητα συνεχίζουν οι Μαθητές του Γυμνασίου Μύρινας την Κατάληψη,  που άρχισαν τη Δεύτερα.

Η  απόφαση πάρθηκε σε συνέλευση των μαθητών, με  μεγάλη συμμέτοχη και το αποτέλεσμα ήταν 90 , 95 % υπέρ της κατάληψης., έτσι συνεχίζουν για  όλη τη Εβδομάδα, μου είπαν, και βλέπουμε…

Δεν είναι  το θέμα  οι μάσκες, ανέφεραν , είναι και αυτές άλλα το κύριο είναι οι πρόχειρες και ασφυκτικά μικρές  αίθουσες  στις οποίες  κάνουν μάθημα από τη μέρα που το  κτίριο του κλασικού Γυμνασίου έχει κριθεί σεισμόπληκτο σε κάποια σημεία του και εκκρεμούν κάπου   6  χρόνια οι αναγκαίες κατασκευαστικές παρεμβάσεις.

Στοιβαγμένοι κάνουν μάθημα στις  μικρές κομμένες στα δυο  αίθουσες ακομη και τώρα με την πανδημία με 20 κατά μέσο όρο μαθητές  στην τάξη.

Οι μάσκες είναι όλες πολύ μεγάλες, και τους έδωσαν μόνο  μια πάνινη…

Ακομη,   για να τους βγει (τους αρμόδιους)  η “οργάνωση” να κάνουν αραιωμένοι τα διαλείμματα, κάνουν  μάθημα δυο συνεχόμενες ώρες και στις  κάθε  δυο ώρες ένα διάλειμμα…

Αυτά μου είπαν οι αρκετοί μαθητές και μαθήτριες,  που με την παρουσία τους  στηρίζουν την κατάληψη,    στην πρωινή μου 23/9 επίσκεψη  και ακόμη οτι δέχονται πιέσεις και απειλές για  να σταματήσουν την κατάληψη. Σε σχετική ερώτηση μου με διαβεβαίωσαν ότι οι Γονείς τους στηρίζουν την προσπάθεια τους!

Ζήτησε, λένε,  από τη Μυτιλήνη ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  να συνομιλήσει με κάποιον  εκπρόσωπο των μαθητών και στο μαθητή, που έκανε την επαφή, είπε ότι έχουν δίκαιο για τις μικρές αίθουσες και το σεισμόπληκτο Γυμνάσιο, αποδίδοντας  στο Δήμαρχο τις  ευθύνες της καθυστέρησης. Θα τους στείλει,  υποσχέθηκε,    μια προκάτ αίθουσα  αλλά ταυτόχρονα τους απείλησε με τον εισαγγελέα αν δεν σταματήσουν , την παράνομη όπως τη χαρακτήρισε   κατάληψη,  Τόσο δημοκρατικά …

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ,  ΖΗΤΗΣΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ. .

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button